Rocky Harbour - Reisverslag uit Rocky Harbour, Canada van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu Rocky Harbour - Reisverslag uit Rocky Harbour, Canada van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu

Rocky Harbour

Door: Bob en Mia

Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia

13 Juli 2009 | Canada, Rocky Harbour

Hallo allemaal,

Wederom bedankt voor jullie reacties, altijd leuk om wat te lezen van het thuisfront.
Dit is onze tweede dag in Rocky Harbour, wat ligt in het Gros Morne Nat.Park. Gisteren op onze weg hier naar toe hebben we een prachtige kustweg gereden met onderweg verschillende wandeltrails waarvan we er een paar gedaan hebben, het is nog steeds prachtig weer, vandaag zelfs 26 graden, we zullen het verdiend hebben, hopelijk blijft het nog even zo. Vanochtend vroeg een boottocht gemaakt door een mooi fjord, om de boot te bereiken moest je 3 km door de natuur over boardwalks lopen naar de steiger waar de boot lag, er loopt geen weg naar toe, de boot zelf hebben ze in 7 stukken met een vliegtuigje ingevlogen en ter plekke in elkaar gezet, na de tocht de 3 km weer terug gelopen en onderweg diverse Moose gezien, vanmiddag Norris Point bezocht dat ligt 8 km hier vandaan, ligt aan een fjord en in het haventje hebben we heerlijk in de 26 graden zon een tijd lang op het terras gezeten. Wat een straf hé !!!!
Morgen vervolgen we onze weg weer verder in Newfoundland richting Twillingate dit is de ijsberg hoofdstad van Newfoundland, en we hebben er al zoveel gezien, kan je nagaan. Ook wordt er op die weg gewaarschuuwd voor veel onverwachts overstekende Moose, we zijn op onze hoede.
De ierse invloeden zijn hier duidelijk aanwezig o.a. in de lokale muziek, het taaltje in de kleine dorpjes is onverstaanbaar, het klinkt als iers, schots en keltisch, ons verstaan ze wel, maar als ze antwoord geven is het soms moeilijk te verstaan.
Nou dat was het weer, tot het volgende reisverslag maar weer,
groetjes,
Bob en Mia

• 13 Juli 2009 - 05:22

Mibo:

ick gelooff dad julliee
    hed goet maaken.
    ick ook;ick slaap in de krantendoos, lekkerr warrum.
    hed eeten is oock goet.
    veel groente van