New Brunswick - Reisverslag uit Edmundston, Canada van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu New Brunswick - Reisverslag uit Edmundston, Canada van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu

New Brunswick

Door: Bob en Mia

Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia

28 Juli 2009 | Canada, Edmundston

Hallo wederom,

Jullie hebben gisteren natuurlijk tevergeefs op ons verslag gewacht, maar ik zal uitleggen waarom.
We zouden gisteravond neerstrijken op een paardenranch, dat was ook zo, maar alle slaapplaatsen op de ranch zelf, waren vol i.v.m. zomerkampen, dus werden we door de eigenaresse 200 meter verder gebracht naar haar moeder die een B&B heeft. Moeders bleek 86 jaar oud te zijn en niet thuis, ze was met haar auto weg om in het verenigings gebouw te helpen.
We mochten kiezen uit 2 kamers in het grote vrijstaande huis, er was een blauwe en een roze kamer, ik nam natuurijl niet de roze, we konden doen alsof we thuis waren.
Wij zeiden we gaan zo nog terug naar het nationale park "de Hopewell Rocks", daar waren we s'middags al geweest bij hoog water en begin van de avond zou het weer vrij gegeven worden om over de oceaan bodem te mogen lopen, dat wilden wij natuurlijk wel meemaken,
dus vroegen wij aan de dochter, waar zijn de sleutels om alles af te sluiten als we weg gaan.
Afsluiten had ze nog nooit van gehoord,moeders ook niet, niets gaat hier op slot, het huis, de auto, s'nachts ook niet !!! je kunt het je gewoon niet voorstellen dat, dat nog kan,en dan nog wel een oude vrouw alleen, dus daar zaten we dan in een vreemd huis met allemaal persoonlijke spullen, foto's enz.en wij zijn inderdaad weg gegaan met de deur open.
Terug in het park konden we inderdaad over de bodem lopen, terwijl het in de middag zee was en wel 12 meter hoger.
Daarvan terug hebben we de 86 jarige Joyce ontmoet, die verleden week jarig geweest was, en vanaf haar 80e op haar verjaardag ieder jaar gaat abseilen.
Ze had ook een computer staan alleen de spatiebalk weigerde constant, dus ik ben gestopt met mijn verslag.
S´morgens hebben we van haar een ontbijt gehad, daar kon je 48 uur mee vooruit.
Eerder die dag zijn we via de brug Prince Edward Island afgereden en in New Brunswick terecht gekomen, onderweg zijn we nog 2 hele leuke gezellige canadezen tegen gekomen, de man van het echtpaar was vogelhuisjes maker ( Frans misschien wat modellen voor jou ) en we hebben nog wat foto´s van ze mogen nemen.
We zetten ze op de site erbij.
En Bas PEI is zo groot als Nederland maar we zijn toevallig Bill en Roma tegen gekomen ze waren ook een vogelhuisje aan het uitzoeken.
Vandaag over een oude, houten 388 meter overdekte brug gereden die zie je in New Brunswick wel meer, maar dan niet zo lang.
Eind van de middag hebben we nog een boottochtje gemaakt met een pontonboot over een stroomversnelling door een nauwe kloof zover mogelijk naar de waterval, de stroming was te hevig om helemaal tot aan de waterval te komen, het was een en al draaikolk, van te voren moesten we een formulier tekenen voor het geval we zouden verzuipen, als je in het water zou vallen, of de boot zou omkiepen, zou geen reddingsvest je meer helpen, maar goed het was leuk en alles is goed gegaan.
New Brunswick is over het algemeen 2 talig, alles staat ook in 2 talen aangegeven, maar hier in Edmundston zitten we bijna bij de provincie Quebec en alles is ineens franstalig.
Morgen rijden we naar Quebec City, waar we op de heenweg ook geweest zijn, maar dat is geen straf het weer zit mee, af en toe een bui maar het is aangenaam warm, tussen de 24 en 27 graden.
Op het laatst nog een foto voor André, en dan gaan we weer afronden, anders wordt het te lang.
Tot de volgende ronde maar weer en de groetjes van ons,

Bob en Mia

• 28 Juli 2009 - 05:16

Sharon:

Hey Mia en Bob,

Wat ´n verhaal weer... Dat er nog plaatsen bestaan waar dit allemaal mogelijk is...
    Die Joyce moet wel ´n moordwijf geweest zijn... 86 jaar en gaan abseilen... die kom je niet veel meer tegen...
    Geniet nog ´n beetje van jullie laatste daagjes want voor je ´t weet sta je weer met beide benen op Nederlandse bodem...

Groetjes
    Sharon

• 28 Juli 2009 - 08:32

Ingrid Vd Meeren:

Hoi Bob en Mia!

Jammer dat ik nu pas voor het eerst jullie reisverslag lees! Ben getipt door Sharon. Gaaf zeg! Mooie foto ook van die hele lange brug. Is een mooiere variant dan onze stormvloedkering, haha!
    Groetjes en geniet nog even hé!!

• 28 Juli 2009 - 10:02

Cliff Marie & Finn:

Leuk verhaal ! Mooi om te lezen dat het nog kan om je huis open achter te laten. de fotos zijn weer geweldig. ook een leuke foto van jullie samen pa als pa en ma als pippi langkous hahaha....sorry nu lijkt ik weer op ron brandsteder die lacht ook altijd om zijn eigen grappen. Finn kijkt al uit naar komende vrijdag ! hij begint jullie nu wel te missen. tot snel !!

• 28 Juli 2009 - 17:02

Joke En Frans:

Nou je hebt het weer goed gemaakt hoor, dat we 1 dag geen verslag hadden. Deze is extra lang. Ik dacht dat Bob met een andere vrouw op de foto stond!!Prachtige foto's weer. Je weet sommige foto's trouwens goed in beeld te brengen.Of is dat per ongeluk??.Hoor het nog wel. Tot gauw . Joke/frans

• 29 Juli 2009 - 07:07

Sandra:

weer schitterende natuur, die rotsen,dat lage water, lijkt me heel bijzonder om daar te staan,imposant.
    Staat je goed Mia, doet me n beetje aan Heidi denken,die vlechten, en Bob, een tof boerke! superleuk verhaal weer.Gaat snel he, nog ff en jullie zijn weer terug.lfs

• 29 Juli 2009 - 16:53

Lena En Robin:

hey hey,,

wat een leuke verhaal en fotos weer, sjee huizen en auto's niet op slot doen nou dat hoef je hier maar 1x te doen en je auto is of weg of leeg hahaha.. maar goed idd het kan blijkbaar daar

maar 1 foto daar zet ik toch echt even mn vraag tekens bij of ik denk weer te diep bij 1 foto :O

hey we zien mekaar snelllllll

liefs Lena en robin.
    amy en daisy