Green Gables - Reisverslag uit Charlottetown, Canada van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu Green Gables - Reisverslag uit Charlottetown, Canada van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu

Green Gables

Door: Bob en Mia

Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia

26 Juli 2009 | Canada, Charlottetown

Hallo allemaal,

Dit wordt even een kort berichtje, we komen net terug van de musical
"Anne of green Gables" en het was geweldig leuk, we hebben samen genoten en konden alles goed volgen.
De kostuums waren prachtig en deze musical loopt hier al 45 jaar, niet te geloven hé !!!
Zoals ik gisteren al meldde zijn we vandaag sommige lokaties afgegaan die met de schrijfter Lucy Maud Montgomery te maken hebben o.a. het huis waar de boeken op gebaseerd zijn, het mooie huis van haar oom en tante, waar ze vaak gelogeerd heeft en in de woonkamer getrouwd is.
Ook hebben we haar geboorte huis gevonden, tevens een schattig huisje met aan de overkant een oude General Store, ik doe de foto's er van wel bij.
Voor de rest was het weer een relaxte dag, alles kon, niets hoefde.
De dag begon met druilerig weer, maar na een paar uurtjes scheen de zon weer volop.
Morgen gaan we het zeer mooie en goed verzorgde Prince Edward eiland weer verlaten en dat doen we niet met de ferry maar dit keer over de langste brug ter wereld, waaronder het water s'winters zelfs bevriest, hij is bijna 13 km lang en met behulp van Ballast-Nedam gebouwd.
We komen dan aan in New Brunswick waar we het hoogste getijden verschil ter wereld zullen gaan mee maken, 16 meter, bij eb kan je over de zeebodem lopen, natuurlijk weer interessant.
Zo, dat was het voor even, we gaan nu slapen, tot het volgende verslag maar weer,

Bob en Mia

• 26 Juli 2009 - 11:24

Lena En Robin:

het ziet er weer erg intressant uit ik word bijna jaloers!! wat een pracht vakantie zeg!
    heerlijk genieten van het omgeving etc!!
    Hier zien we elke dag maar het zelfde en het zelfde en nog eens het zelfde, maar de dag belooft nog goed t heeft nog niet geregend..

straks daisy weer ophalen want die missen we toch wel nu. en dan gaan we bij de mac een ijsje eten als het zo mooi blijft.

nou geniet ze nog wij moeten morgen weer flink aan het werk en we zien mekaar snel weer

groetjes Lena en Robin xxx

• 27 Juli 2009 - 10:01

Inge:

Ha Bob en Mia,

Als je dit zo leest dan kan het niet anders zijn dan dat jullie super aan het genieten zijn!! Lekker hoor en wat leuk om jullie zo te volgen!

Liefs Inge

• 27 Juli 2009 - 13:55

Tante Moon /oom Jan:

Wat hebben jullie het fijn ,geweldig al die dingen te bezichtigen vooral die oude dingen daar die men in ere wil houden.Toch weer heel wat anders als een zonvacantie in spanje of aan de riviera.
    Tant moon is donderdag geholpen aan haar oog en het resultaat is tot heden geweldig.Haar zicht is enorm verbeterd
    wel iedere dag 4 x druppelen en voor het naar bed gaan een soort brilletje op als bescherming van het oog gedurende de nacht.Het doet in ieder geval geen pijn.Volgens de doktor is het ongeveer 2 weken voor de genezing.Enfin we genieten mee met jullie .Liefs kus Tante moon en oom Jan.