De Ieren
Door: Bob en Mia
Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia
25 Juli 2009 | Canada, Charlottetown
Ja, dit keer zijn de ieren weer eens aan de beurt, let maar op !!!
Vanochtend vroeg in 75 minuten over gevaren naar Prince Edward Island.
Dit eiland ligt precies boven Nova Scotia, het was heerlijk zonnig zodat we de hele vaart lekker buiten in de zon hebben kunnen zitten.
Bij aankomst hebben we eerst een oude vuurtoren die ook nog van binnen in oude staat is, beklommen. Dat is wel geinig om helemaal boven te staan, het was best klauteren naar boven en oppassen dat je, je hoofd niet zou stoten.
De volgende vuurtoren die we bezochten heeft destijds als eerste het noodsignaal van de Titanic opgepakt.
Vervolgens zijn we in Charlottetown aangekomen, dit is een stad waar je alles te voet kan doen en overal voel je hier de ierse sfeer.
Vanavond hebben we in de ierse pub gegeten, gedronken en gezellig naar de muziek zitten luisteren.
Morgen gaan we de streek "Anne's land " bekijken.
De schrijfster Lucy Maud Montgommery heeft hier bijna altijd gewoond en vele boeken geschreven o.a. "Anne of the green gables " en Road to Avonlea, welke ook verfilmd zijn (geen paniek Bas die heb ik al )
Het huis wat zij in haar boeken beschreven heeft en haar verhalen op gebaseerd heeft, gaan we bezoeken, s'avonds gaan we naar de musical "Anne of green gables "
Anne is een meisje met sproeten en rood haar en alles op dit eiland draait om haar, en als voorproefje op morgen mocht ik alvast met de musical Anne een praatje maken, dat was een grote eer, niet iedereen kan dat zeggen.
We hebben, jullie hebben het al meer gelezen, weer een mooie en gezellige Inn, we voelden ons er gelijk thuis, de eigenaar heeft Nederlandse ouders, en hij heeft zelf maar 1 jaar in Nederland gewoond, maar kent de taal nog goed en vindt het fijn om af en toe Nederlands te kunnen spreken
Wel luitjes, dit was het dan weer, wordt nog eventjes vervolgd.
Bob en Mia
25 Juli 2009 - 06:19
Simone,Marc En Beau:
Wat een geweldige reis zeg ! Mooie foto's ook. Wat zullen jullie genieten . Hier alles oke.
Liefs en groetjes ,Marc Simone en Beau -
25 Juli 2009 - 10:02
Lena En Robin:
ziet er gezellig uit.. en wat een landschap zeg!..
mia, pipilang kous zou jaloers moeten worden op jou ;) hahaha. staat je enig :P.
Nou geniet er nog maar van want zie dat jullie alweer bijna huiswaarts gaan zal wel erg balen zijn, maar voor amy en de rest misschien wel weer leuk om opa en oma papa en mama te kunnen zien ;)..
Groetjes ons -
25 Juli 2009 - 10:56
Trudy:
Wat maken jullie toch weer een bijzondere reis. Het is heerlijk om zo af en toe even te kijken wat jullie nu weer hebben gezien.
Geniet nog van de laatste dagen het vliegt voorbij.
Liefs
Julien en Trudy -
27 Juli 2009 - 09:30
Bas En Helma:
Hoi Mia en Bob,
Wat wat leuk dat de musical goed bevallen is.
Ik heb een verzoekje... als jullie nog ff tijdhebben op Prince Edward Island, zeg dan even gedag tegen de kennissen van m'n ouders (Bill en Roma) ze hebben een vakantiehuis daar, dat moet niet moeilijk zijn ze te vinden, zo groot is het daar toch niet ;)
En nu ik druk met verzoekjes bezig ben... doe ook maar een portie pieren als jullie op de oceaanbodem lopen, schepje, emmertje, geel regenjasje en rubbberen kaplaarzen mee en steken maar. Kan ik volgende week gaan zeevissen.
Geniet nog even van die laatste dagen, ze zijn om voor je het weet.
Groetjes