Flam - Reisverslag uit Flåm, Noorwegen van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu Flam - Reisverslag uit Flåm, Noorwegen van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu

Flam

Door: Bob en Mia

Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia

26 Juli 2011 | Noorwegen, Flåm

Hallo allemaal,

Hier weer even een kort verslagje van de afgelopen 2 dagen. We zijn gisteren voor 2 dagen neergestreken in Flam.
De reis er naar toe was gisteren minder gezellig, de hele dag regen, maar dan ook de hele dag, weten we gelijk hoe jullie je in Nederland moeten voelen. Onderweg om 12 uur was het i.v.m. de trieste gebeurtenis in Oslo in heel Noorwegen en Zweden 1 minuut stilte, de radio viel toen stil en we hebben de auto even aan de kant van de weg gezet, zo konden we de slachtoffers ook een beetje herdenken. Door al de regen hebben we gisteren niet veel kunnen doen , we konden gelukkig vroeg onze hotelkamer in, en hebben een goed overdekt balkon waar we ondanks de regen lekker konden genieten van het uitzicht op het fjord en de in en uitgaande cruiseschepen, die vlak naast ons hotel afmeren.
Ook op 100 meter lopen vertrekt de Flamsbana, een sprectaculair spoorwegtraject,door smalle bochten en tunnels ,kronkelt de trein 1000 meter omhoog, de bedoeling was dat wij met de trein naar boven zouden gaan en een stuk naar beneden zouden lopen en halverwege de trein weer zouden pakken, maar door de regen en de laaghangende bewolking was het zinloos. De treinreis hebben we al eens eerder gedaan zowel in de zomer als in de winter, dus we weten wel hoe mooi die is, naar beneden lopen hadden we nog nooit gedaan, maar helaas. Vandaag stond een bootreis door de Naeroyfjord gepland en gelukkig was het vandaag wel bewolkt, maar droog, dan ziet alles er gelijk wel een beetje misterieus uit. Het fjord is op zijn smalst maar 250 meter breed en maar 12 meter diep, grote cruiseschepen komen hier niet en het eindpunt is Gudvangen, waar we een lekker stukje gewandeld hebben voordat de boot weer terug ging, de hele route werden we weer omringd door honderden watervallen, ja jullie zullen zeggen daar heb je ze weer, maar wij vinden het prachtig, je weet niet waar je moet kijken zoveel !!!!
Vanavond zij we naar het oude gedeelte van Flam gewandeld met een schattig klein kerkje, maar nog steeds zijn de toppen van de bergen gehuld in " witte watten ".
Morgen gaan we dit zeer mooie en leuke hotel weer verlaten en zakken weer een klein stukje af naar beneden, we zijn onze laatste week in gegaan en a.s. vrijdag moeten we in Kristiansand zijn voor de overtocht naar Denemarken, maar dat gaat helemaal goed komen.

We zullen maar weer zeggen geniet van de foto's en tot de volgende keer.

Groetjes, Bob en Mia

• 27 Juli 2011 - 05:07

André:

Jammer dat het weer wat tegen zit.
    Maar als ik zo de foto's zie, dan geeft die laaghangende bewolking wel een prachtig effect voor de foto's. Vooral de eerste foto is schitterend.
    Blijf deze laatste vakantieweek nog lekker genieten, schrijven en fotograferen. Dan kunnen wij ook nog lekker mee genieten.

Greetz from Pape-city

• 27 Juli 2011 - 18:32

Leo:

Hallo Mia en Bob, de tijd gaat snel. Ik las dat jullie a.s. vrijdag de boot naar Denemarken weer nemen. Maar aan je verslagen en mooie foto's is te zien dat jullie weer een mooie vakantie hebben.
    Nog een een fijne reis verder. Ik weet niet waar jullie as zaterdag zijn, maar in ieder geval een gezellige dag gewenst.
    groetjes Nel en Leo