Vreugde en verdriet - Reisverslag uit Stavanger, Noorwegen van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu Vreugde en verdriet - Reisverslag uit Stavanger, Noorwegen van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu

Vreugde en verdriet

Door: Bob en Mia

Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia

28 Juli 2011 | Noorwegen, Stavanger

Hallo allemaal,

Dat vreugde en verdriet niet ver van elkaar zitten zal ik proberen uit te leggen.
Vanochtend uit Eidfjord vertrokken en eind van de middag in Stavanger aangekomen na wederom een zeer mooie rit door ruig landschap, het weer was ook prachtig dus dat speelt natuurlijk ook een rol. Wel hadden we zonder dat we het wisten 2 verstekelingen aan boord, maar ze zijn wel lief !!!
In Stavanger aangekomen was het een gezellige drukte het was namelijk sail 2011 Stavanger, de haven lag vol met prachtige zeilschepen de een nog groter dan de ander en Nederland was zeer goed vertegenwoordigd.
Als je in de haven, je omdraaide staat daar een kerk en voor die kerk lagen honderden bossen bloemen, kaarsjes, gedichtjes, knuffels en foto's van slachtoffers van de trieste gebeurtenis, wij denken dat er vele jongeren uit Stavanger om gekomen zijn, Stavanger ligt niet zo ver van Oslo vandaan.
Het was een indrukwekkend gezicht, ik moest gelijk denken aan lady Di.
Zodoende kwam het in mij op: vreugde en verdriet zitten heel dicht bij elkaar.
Dit is ook gelijk ons laatste verslag, wij weten dat sommigen moeten afkicken, en anderen zullen zeggen hé hé eindelijk ( hahahaha)
maar als we thuis zijn mogen jullie ons altijd bellen voor een praatje hoor !!!!
Wij kunnen in ieder geval terug kijken op een adembenemende mooie vakantie waarin we weer veel ondernomen en gezien hebben. De watervallen, veerboten, bruggen en tunnels ( de langste was 24,5 km, na iedere 6 km was hij zo mooi verlicht dat het leek alsof je in een ijsgrot reed )hebben we, zoals jullie wel gelezen hebben, in grote getalen gehad, heel knap zoals ze de tunnels en bruggen maken.
Het enigste wat in Noorwegen zou kunnen tegen vallen is het weer, wij hebben enorm geboft, eigenlijk maar 1 hele dag regen en soms wat spetjes, op de Noordkaap was het ijzig koud, maar dat hoort er bij vinden wij, je staat niet voor niets aan de Noordelijke Ijszee. Noorwegen is en blijft voor ons een geweldig vakantieland.
Morgen rijden we op ons gemak naar Kristiansand waar we eind van de middag de snelboot hebben naar Hirsthals in Denemarken, daarna rijden we nog een uurtje en hebben ons laatste hotel in Denemarken, voordat we zaterdag naar huis rijden.
Het was weer heerlijk om in Scandinavië geweest te zijn, rustige wegen, schone lucht , en vele schone geweldige picknickplekken, waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt.
In ieder geval willen wij iedereen alvast hartstikke bedanken voor het lezen van ons dagboek en de leuke reacties, en Meria wie weet ga ik nog wel eens mijn verhalen bundelen, eerst nog een uitgever vinden die zo gek is !!
Als we thuis zijn laten we het nog wel even weten.

Tot het allerlaatste bericht dan maar.
Hartelijke groeten,
Bob en Mia

• 28 Juli 2011 - 21:58

Bende Van 4:

aub neem die zon dan mee, wij worden hier echt gewoon gepest door buien!, al viel het de laatste 2 dagen eigenlijk ook wel weer mee.,

de dames hier zijn enorm aan het stieren want we hebben meer regen gezien dan een mooie zomer dag! en ja hoor.. nu wij weer gaan werken 1 aug gaat de temp weer omhoog en zon zon zon zon, achja. wij hollanders moeten ook overal om klagen en miepen he ;)..

tis in elk geval nooit goed..

fijne reis terug in elk geval

groetjes de bende van 4

• 29 Juli 2011 - 05:08

André:

En wederom weer een hele mooie openingsfoto!!
    Het zal inderdaad best wel indrukwekkend en misschien wel raar geweest zijn daar in Stavanger. Aan de ene kant het feest van de Sail 2011 en aan de andere kant het verschrikkelijke wat er op Utoya en in Oslo is gebeurd.
    Maar ja, hoe hard het ook is: "Life goes on", en het einde van jullie mooie reis nadert helaas (voor jullie maar ook voor ons). Maar zoals je zelf al aangeeft kun je terug kijken op een hele mooie vakantie. Een veilige thuisreis gewenst en het ziet er naar uit dat jullie het goede weer op sleeptouw hebben, want voor komende week zijn de vooruitzichten gelukkig wat beter. En dat komt goed uit want onze vakantie gaat dan beginnen. :-) , dus Bob, ik zie je pas weer de 22e voor een bakkie aan de Kemelstede.

Greetz from Pape-city

PS Hoeveel km's zijn er ondertussen afgelegd, hoeveel foto's zijn er gemaakt en hoeveel boterhammen zijn er verorberd? ;-) (hihi)

• 29 Juli 2011 - 08:06

Corrie En Wim:

bedankt voor de reisverslagen van jullie mooie vakantie.
    goede reis terug en een poot van mibo.

• 29 Juli 2011 - 08:17

Astrid:

Hoi Mia en Bob, weer een mooie reis om op terug te kijken, goeie reis terug naar huis. Groetjes Astrid

• 29 Juli 2011 - 09:52

Hetty:

Het was weer heel leuk julie te volgen. Goede terugreis en voor morgen alvast een dikke verjaardagskus XXXXXX !

Hetty

• 30 Juli 2011 - 09:24

Martine:

Hoi Bob en Mia,
    Fijn te lezen dat jullie zo hebben genoten, goede terugreis en tot van het najaar ;-))
    Groetjes Martine