Algonquin
Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia
12 Augustus 2012 | Canada, Huntsville
Hallo allemaal, daar zijn we weer !!!
Vanmorgen werden we om half zeven wakker, dus we zijn al aardig gewend aan de nieuwe tijd.
Na een heerlijk ontbijt gingen we op weg naar het "Algonquin Provincial Park "
Voordat we daar eind van de ochtend aankwamen zijn we onderweg door leuke kleine dorpjes gereden, met leuke kleine art en craft winkeltjes, en hebben bij een hangbrug ons heerlijk kopje Senseo gezet.
We melden ons bij het visitor centre om een dagkaart voor de auto te kopen. Het park is 7725 vierkante kilometer en dat klopt wij hebben dat vandaag precies nagemeten. Door het park loopt de doorgaande weg die 60 km lang is, met vele trails, kanoverhuur, en kampeermogelijkheden.
We werden wel gelijk gewaarschuwd dat er zwarte beren rond liepen, ook bij de campings en dat al het eten goed opgeborgen moest worden.
We hebben 2 trails gelopen, één naar een prachtig uitkijkpunt, en de andere langs stromend water, beren, elanden en wolven hebben we niet gezien, wel een mooie specht, zwarte en bruine eekhoorntjes en 2 bevers die druk een dam aan het bouwen waren.
Onderweg hebben Bob en ik eens goed met elkaar gepraat en alles er eens lekker uit gegooid, je moet hard geluid maken voor de evt. beren die je tegen kunt komen, gelukkig zijn we ze niet tegen gekomen.
Het is werkelijk een schitterend park, zoals Canada hoort te zijn, de bergen, bossen, meren, eilandjes, de houten winkeltjes en de lucht van brandend openhaard hout. Het is allemaal lekker gemoedelijk, iedereen komt hier voor hetzelfde, genieten van de natuur op welke manier dan ook.
André voor jou nog een vliegtuigje op de kiek gezet het is een RL 201, jij weet hier vast en zeker wel meer van, hoeveel vlieguren hij heeft, welke piloot er in gezeten heeft, en waar hij allemaal geweest is. Volgens Bob moet het een klein manneke geweest zijn.
Zijn nu aangekomen in Huntsville dat ligt 25 km buiten het park en je bent dan gelijk weer in een redelijk grote stad met alles er op en er aan.
Hebben heerlijk gegeten bij "King's Buffet " een chinees buffet, all you can eat en wij Hollanders kwamen dus met buikpijn naar buiten, maar van de buitenlucht en de km die je gelopen hebt, daar krijg je honger van.
Morgen gaan we via enkele kleine openluchtmuseums richting Toronto, en gaan daar kijken of dat net zo leuk is als Ottawa.
Wordt morgen dus weer vervolgd,
Groetjes, Bob en Mia
12 Augustus 2012 - 04:42
Sharon:
Hallo vakantiegenieters,
Wat mooi is het daar.... En wat moeten jullie er weer van genieten!!!
Vond vooral die burcht wel mooi... Bij Canade denk je eerst aan beren... Elanden en
daardoor vergeet je de bever... Ze hebben hard gewerkt!!
Ik zou zeggen... Blijf ons verrassen met mooie kiekjes en vooral veel genieten...
Groetjes Sharon -
12 Augustus 2012 - 09:40
Ad En Anja:
Altijd handig als je evt na een baan in de ICT bij het kadaster aan het werk kunt :-)
Jammer dat je beren nodig hebt om met elkaar te praten of was het anders bedoeld....
De reis is erg mooi en als ik jou was Mia, zou ik er in gaan handelen, al die ideeen.
Goede reis verder. -
12 Augustus 2012 - 10:41
Ton En Marlies:
Wat is het weer mooi, Canada en al zijn natuurschoon. Jammer van het groot wild, misschien heb je wel te hard gepraat. Maar een beer achter je aan lijkt me ook niet alles. Beter vanuit de veilige auto.
Wat ons betreft mag je meer foto's op de site plaatsen, een plaatje zegt vaak meer dan woorden en fotograferen gaat jullie goed af.
Geniet er van, wij kijken elke dag uit naar de nieuwe belevenissen.
12 Augustus 2012 - 14:38
Robin:
Ik heb net al de foto,s weer eens gezien en het blijft super he zulke landen , en zeker volgen wij jullie op de site maar ook zeker via zello hahahaha wat een wereld app he gratis walki talki kunnen jullie luid en duidelijk horen en het mooiste is TIS NOG GRATIS OOK hahahaha en het geluid is mega super , ook wij wachten weer op de volgende belevenis , een hele goeie reis toegewenst en pa hoop dat je nog mooie robert duck foto,s maak want die auto,s blijven GRANDIOOS
Groetjes en xxx
Robin & Lena & Daisy & en Amy -
12 Augustus 2012 - 14:58
Corne En Meria:
wat een mooie foto.s weer, en leuke verslagen om te lezen, ja mia je kunt zeker ook schrijfster worden, jou boeken zouden de winkel uit vliegen, ha ha ha.
Nou geniet lekker van de mooie reis en we volgen jullie doeiiiiii. -
12 Augustus 2012 - 20:09
Ruud En Agnes:
De foto's zijn prachtig. Het ziet er allemaal prachtig uit. Geniet er van.
13 Augustus 2012 - 17:57
André:
Gaaf dat jullie elke reis aan mij denken met de vliegtuigfoto’s!!
Ok, hier komt de info: Van het eerste vliegtuig ik jullie vertellen dat het een AVRO Canada CF-105 Mk1 “Arrow” is met serial 25201 code RL-201 is.
De tweede foto (die gele dus) is van een De Havilland Canada DHC-2 Turbine Beavers Mk3 met serial C-FOEH die jullie waarschijnlijk op het Smoke Lake in het Algonquin Park gezien hebben.
Maar niet alleen de vliegtuigfoto's zijn mooi hoor, de rest is ook ontzettend leuk om te zien. Roept weer de nodige herinneringen op van onze eigen Canada-reis.
Blijf lekker doorgaan, dan doen wij dat ook.
Greetz from Pape-city. 8-)
17 Augustus 2012 - 15:59
Corrie En Wim:
waren die beren 'm nou gesmeerd of waren ze aan het smeren ?geniet van jullie mooie reis.