P.E.I.
Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia
02 September 2012 | Canada, Charlottetown
Nadat we drie keer de grens zijn overgegaan zijn we aangekomen in Canada.
Jullie zullen nu wel denken 3x, ja onze "Truus " de Tomtom was zo handig geweest om ons een grenspost naar Canada over te laten gaan. waarbij we op een eiland terecht kwamen en daar natuurlijk weer vanaf moesten, dus na enkele vragen over de "Keukenhof ", en het doorzoeken van de auto ( guns, drank, verstopte drugs, appels en snoepjes ) mochten we de USA weer in en daarna volgde het 3e interview om Canada en de provincie New Brunswick voor de 2e keer in een half uur tijd binnen te kunnen komen, ach we moeten er altijd maar om lachen, we hebben toch niets te verbergen behalve een fles Whiskey !!!
Maar goed, we hebben in Canada eerst de Fundy Trail Parkway gereden, deze parkway loopt langs de Bay of Fundy waar het getijdenverschil op kan lopen tot wel 14 meter, kijk maar naar de twee foto's van dezelfde bootjes in een tijdsverschil van misschien 2 uur, de Parkway is ook ongeveer 14 km lang maar die moet je wel weer terug rijden want hij is eenrichting, maar het is een schiiterend mooi aangelegde weg met vele uitkijkpunten en hellingen van zelfs 16%, dus toupet en gebitten weer vastgebonden en geplakt.
Via de Confederation Bridge welke 12,9 km lang is, zijn we op het Prince Edward Island aangekomen en wordt hier afgekort tot P.E.I.
Het eiland is ongeveer 10x zo groot als Texel en je komt er altijd gratis in en betaalt pas bij het verlaten, en aangezien ons geld opgegaan is aan de Whiskey zullen we moeten blijven, wat geen straf is, want het is een fijn eiland.( hahahaha )
Hier voel je de Ierse invloed heel sterk en hebben uiteraard in The Olde Irish Pub in Charlottetown gegeten, gezellige sfeer met live music.
Op het eiland is 3% Nederlander en allemaal hebben ze melkkoeien op de naambordjes bij de huizen lees je de namen: The Meiers of Dijkstra.
Hebben nog een praatje gemaakt met een echte boerentrien die er zo te zien al jaren woont !!!!
Het eiland bestaat uit drie delen, oost, west en het midden, het ziet er qua vorm uit als een croissant, en aangezien we in een vorige reis het oosten en een stukje van het midden bekeken hebben, hebben we ons vandaag bezig gehouden met het midden, leuke kleine haventjes en strandjes ontdekt.
De aarde is hier rood tot bruin, dus als je met een wit T shirt in de aarde gaat liggen rollebollen, is het daarna bruin, Bob heeft de proef op de som genomen, altijd leuk voor de variatie.
Morgen gaan we het westen bekijken, hopelijk is de wind dan wat minder, die was vandaag heel sterk en deed ons aan Nederland denken, de zon scheen maar het was wel wat frisser zo'n 20 graden.
En ja Ad en Anja, wij hebben gewoon de hele vakantie al goed weer, hebben 1x onze jassen in Ottawa aangehad en misschien 2x onze vesten, altijd heet weer geweest, zelfs in de avond nog, we zullen het verdiend hebben ( hahahaha )
Ga nu nog wat foto's erop zetten voor de liefhebbers, en tot het volgende verslag maar weer,
Bob en Mia
02 September 2012 - 09:26
Bas En Helma:
Hoi Bob en Mia,
Even was het spannend of er nog een verhaal zou komen maar dat is weer helemaal goedgemaakt.
Leuke belevenissen en mooie foto's hoor!
Weten jullie zeker dat jullie op P.E.I. zijn en niet op een grote parkeerplaats op een eiland? Daar mag je nl ook gratis op en betaal je pas als je hem weer verlaat, hahahaha
Groetjes
Basd en Helma