Jaws
Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia
22 Augustus 2012 | Verenigde Staten, Hyannis Port
Hallo trouwe volgers,
Vanochtend waren we vroeg uit de veren, moesten om 7.45 in de haven zijn, waar we te voet naar toe konden lopen, om de eilanden Martha's Vineyard en Nantucket te gaan bezoeken.
We hadden kaarten gereserveerd voor de tour " Cruise around the Sound "
Beide eilanden zijn de supersterren onder de eilanden van New England en liggen ongeveer 30 mile vanuit de kust en ook tussen de eilanden is dat ongeveer hetzelfde.
De eilanden zijn toevluchtsoorden voor de rijken en chiquen maar toch ook weer verschillend, veel beroemdheden hebben hier een huis of zijn er begraven. Ook de Kednnedy-clan was hier vaak aanwezig, en zo ook Jaws de film die Steven Spielberg op Martha's Vineyard heeft opgenomen in 1975 is daar nog springlevend, ook de houten grijze huisjes uit de film zijn zeer herkenbaar.
Even een tussendoortje. senator Edward Kennedy de broer van, reed hier met zijn secretaresse van een brug, zij overleed en de roddels kwamen toen natuurlijk goed op gang.
Beide haventjes zijn zeer pittoresk en gezellig, met leuke smaakvolle winkeltjes, terrasjes en restaurantjes.
Martha's Vineyard heeft vlak bij de haven de Gingerbread Cottages, deze eenvoudige huisjes zijn rond 1835 gebouwd, er zijn nog 300 huisjes allemaal met gothic flair, heel byzonder al die verschillende felle kleuren.
Op beide eilanden hadden we ook een bustour gereserveerd, er gaat voor deze cruise alleen een passagiersboot, maar met zo'n bustour de één duurde 2 en een half uur en de anderde 75 minuten, zie en hoor je heel veel in een korte tijd.
De hi-speed boot ( speciaal genomen zodat geen haai de kans zou krijgen een stuk uit de boot te kunnen bijten ) deed naar ieder en tussenliggend eiland ongeveer 1 uur, het was weer een zeer warme dag dus hebben heerlijk alle tochten buiten aan dek kunnen zitten.
Morgen gaan we het bovenste stuk van de kromme pink ( zo wordt Cape Cod genoemd ) verkennen en gaan o.a. naar Provincetown en Chatham waar in de middag de vis binnen komt.
Dus morgen wordt het weer vervolgd,
Bedankt voor het lezen, en jullie reacties kijken we weer naar uit,
groetjes, Bob en Mia
22 Augustus 2012 - 10:24
Jacolien:
Hallo Mia en Bob,
Ik ben vanmorgen gelijk jullie verslagen gaan lezen nadat je de link op FB had gezet. Wat een schitterende reis zeg! Echt super mooi om te lezen en de foto's te bekijken. Ik ga het nu dagelijks bijhouden. Bedankt voor het laten meereizen op deze manier, geniet ervan(maar dat is overbodig om te zeggen natuurlijk) en tot het volgende verslag!
Groetjes Jacolien -
22 Augustus 2012 - 14:49
André:
He he, ik ben weer bij met lezen en foto's kijken.
Het dagelijks volgen van jullie belevenissen is wat lastiger omdat we zelf ook vakantie hebben, maar ik probeer om de paar dagen even bij te lezen en foto's te kijken.
Jullie zijn weer echt aan het genieten. Schitterend om te zien en te lezen hoe jullie deze reis weer beleven.
Blijf lekker doorgaan met schrijven en fotograferen wij blijven lekker meegenieten.
Greetz from Pape-city. 8-)