Acadia - Reisverslag uit Bar Harbor, Verenigde Staten van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu Acadia - Reisverslag uit Bar Harbor, Verenigde Staten van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu

Acadia

Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia

30 Augustus 2012 | Verenigde Staten, Bar Harbor

Hallo lezers,

Allereerst bedankt voor jullie reacties, is voor ons een teken dat de verslagen gelezen worden.

Hierbij dan weer een verslag van de afgelopen 2 dagen.
Gisteren na een heerlijk ontbijt zijn we in de staat Maine verder naar het noorden gereisd.
Hebben daarbij leuke visserplaatsjes en vuurtorens aangedaan o.a. Pemaquid Point Light bij Bristol, Port Clyde waar de vis weer net gelost werd en we een leuk gesprek met een visser hadden, en Marshall Point Lighthouse waar scenes uit de film Forrest Gump zijn opgenomen.
Na het plaatsje Camden ( wat gebruikt werd voor de openingsbeelden van Peyton Place, onder de ouderen een zeer bekende TV serie ) kwamen we aan in Bar Harbor, een gezellig vissersplaatsje vlak bij de ingang van Acadia National Park, wat op een eiland ligt.

Vandaag hebben we het grootste gedeelte van de dag daar doorgebracht.
Eeuwenlang woonden de Abnaki-indianen in dit natuurparadijs.
Het was een strijd tussen de Fransen en de Engelsen, maar
uiteindelijk namen de jonge Verenigde Staten het eiland over.
Het park ( waar we ook onze pas weer konden gebruiken ) heeft een Park Loop Road en is ( heel handig ) eenrichtingsverkeer, wat ook makkelijk parkeren is als er op de lookouts geen plaats meer is, gewoon rechts parkeren en het verkeer kan links gewoon door.

Het is een wonderschoon maar wel druk park, op het laatste stukje rijdt je de Cadillac Mountain op, waar je getrakteert wordt op een heel mooi uitzicht.
De berg is maar 466 meter hoog, dus reken maar uit in feet ( Ton je had het de laatste keer precies goed hoor !!! )
Op heldere dagen kan je de 160 km landinwaarts Mount Katahdin zien liggen, nou dat konden wij.
Langs Jordan Pond hebben we een gemakkelijk trail gelopen.
Eind van de middag zijn we terug gekeerd naar Bar Harbor het vissersplaatsje, waar we wederom overnachten. In de haven ligt een eiland welke alleen bij laag water te bereiken is, nou dat was het dus en zijn op ons gemak naar het eiland gewandeld.
Daarna in de haven buiten op een terras kreeft gegeten, die wordt hier aan de kust, dat hebben we al meer vermeld, bij duizenden gevangen en voor je neus in de restaurants in diverse grote pannen gekookt, eigenlijk wel zielig je moet er niet bij nadenken, voordat ze de pan in gaan wordt er door de kok gezegd : sorry boy !!!

We overnachten in een schitterdende villa uit 1864, die ooit diende voor de rijke bouwheren uit Philadelphia en wel als zomerresidentie, en ligt vlak bij de haven, het huis is druk maar heel gezellig en koloniaal ingericht.

Morgen gaan de de grens over en zijn dan weer in Canada, waar we nog 1 week zullen blijven, we houden jullie op de hoogte.

Tot de volgende keer dan maar weer,
Bob en Mia

• 30 Augustus 2012 - 10:07

Bas En Helma:

Hoi Bob en Mia,

Het blijft ons verrassen hoe anders dat dit deel van Amerika is, door de hoge ligging alles zo groen en de afwisselende kust, de bergen en dan weer pitoreske plaatsjes stuk voor stuk met een verhaal.

De mooie foto's geven bij de leuke verhalen en belevenissen natuurlijk een prima beeld van wat jullie meemaken en zien enfijn dat je zo goed gebruik kan maken van de Anual Pass, let wel op.... je moet voor eind september terug zijn ;)!

Wat we nog wel missen, nu jullie al een tijdje zo langs de kust touren en mooi weer en lekkere temperaturen hebben: een frisse duik in de oceaan, het graven van kuilen en het bouwen van een zandkasteel,
    Anders gezegd.... Bob in zwembroek en Mia in badpak.

Blijf genieten, we volgen jullie
    Bas en Helma

• 30 Augustus 2012 - 11:06

Martine:

Hoi Bob en Mia,
    Wat een geweldig mooie foto's weer, een genot om naar te kijken !
    Veel plezier nog !
    Groetjes Martine

• 30 Augustus 2012 - 12:46

André:

Zo, ik heb weer een paar verslagen gelezen en een hoop foto's bekeken, en ben weer op de hoogte van al jullie belevenissen.
    Voor ons zit de vakantie er helaas weer op, vandaag weer de eerste dag aan de Kemelstede. (kort weekje dus :-) )
    Blijf lekker toeren, genieten, schrijven en foto's maken, wij blijven volgen en meegenieten.

Greetz from Pape-city. 8-)

• 30 Augustus 2012 - 17:25

Sharon:

Hey vakantiegangers,

Wat 'n mooie foto's weer... Bij sommige foto's waan je je op één of ander tropisch eiland...
    Wat 'n verschil ook in stijlen van huizen... Paar dagen geleden... Giga luxe, bijna, kastelen... En nu leuke houten woningen... Erg mooi...

Veel plezier nog... ;-)

• 30 Augustus 2012 - 19:48

Simone, Marc En Beau:

Hallo Bob en Mia ! Wat een prachtige reis zeg! Leuke verslagen en mooie foto's . Zou er zo naar toe gaan. Kan wel zien dat jullie weer erg genieten.

We wensen jullie nog een mooie week!

Gr Marc, Simone en Beau

Ps Bob , liggen jullie nog op schema???...... Hahaha

Ps tante Mony komt naar huis op 7 september

• 30 Augustus 2012 - 23:42

Guus En Tineke:

Hello bob en mia

Wat een geweldige foto`s en een geweldige reis.
    Jullie hebben goed weer en er is genoeg te zien.
    Geniet de laatste dagen er maar goed van.

gr guus en tineke

• 31 Augustus 2012 - 19:55

JeZus:

Fijn dat jullie zo genieten en zo veel dingen zien. Ben nu toch bij hetty en kon ik goed alles bekijken. Wens jullie nog heel veel plezier en geiniet er nog maar een week van.

Liefs ma en hetty XXXXXX

• 31 Augustus 2012 - 20:31

Ad En Anja:

Niet verwacht dat het daar nog zo hoog zou zijn. Mooie vergezichten.
    Wat ook opvalt is dat jullie veelal mooi weer hebben of laat je die dagen en foto's eruit :-)

• 03 September 2012 - 11:03

Astrid:

Mooi en afwisselend. Heb het gevoel dat jullie reis al 3 maanden duurt....zoveel verschillende dingen gezien. Nog veel plezier!! XX