Lulea
Door: Bob en Mia
Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia
10 Juli 2011 | Zweden, Luleå
Zijn inmiddel in Lulea aangekomen wat ligt aan de Botnische Golf, nadat we de plaatsjes Umea, Pitea, Budea, Spirea, en ook de Ikea achter ons gelaten hebben. Hebben al weer 2 dagen prachtig mooi weer gehad, zijn vandaag Nederlandse wandelaars tegen gekomen, die zeurden dat het te warm was om te wandelen, wij genieten er voorlopig van, lekker de hele dag buiten eten en natuurlijk drinken, wat wil een mens nog meer.
Gisteren hebben we een stuk van de Hoga Kuste verkend, dit stuk natuur met zijn oude plaatsjes staat op de Unesco lijst. We hebben geslapen in een oude school die verbouwd was tot hotel, en hadden een schitterend uitzicht op het water en de Hogakustebrug, dit is een hangbrug die op de negende plaats in de wereld staat qua lengte.
Wij waren nog nooit echt goed door Zweden gereden, maar de stukken die we tot nu toe gezien hebben zijn prachtig, komt natuurlijk ook omdat het weer mee zit en er vele wilde bloemen in bloei staan, en dan hebben we het nog niet over de vele meren die met de zon er op mooi blauw kleuren.
Om 12 uur s'nachts is het nog licht buiten, heel byzonder, je hebt lekkere lange avonden, en het is dat je op een gegeven moment naar bed moet, maar het is net of je s'middags je bed induikt.
Vanavond hebben we Gammelstad bezocht, dit is een oud kerkdorp vlakbij Lulea, gebouwd in de jaren 1700, er staan een paar honderd kleine huisjes, waar kerkgangers die van heel ver kwamen konden overnachten als er iets byzonders gevierd werd.
Morgen gaan we de poolcirkel over, en wel bij Rovaniemi, waar we tevens de kerstman zullen bezoeken die hier het hele jaar door aanwezig is.
Normaal gesproken ligt daar in de winter 2 meter sneeuw, is nu wel wat anders met 27 graden.
Ook kunnen we gaan uitkijken naar rendieren die in Lapland massaal aanwezig zijn.
We houden jullie op de hoogte,
tot de volgende keer maar weer,
Groetjes, Bob en Mia
10 Juli 2011 - 21:12
Margret:
Hoi Mia en Bob,
Laat mij nu als eerste bij dit verslag eens een berichtje sturen!!
Het ziet er weer schitterend uit!!
Wij wensen jullie verder nog een hele fijne vakantie toe, geniet ervan!!
Hier in het hoge noorden is alles verder goed.
Héél veel liefs van ons allemaal,
Margret. -
11 Juli 2011 - 05:10
André:
Het begin ziet er al weer heel erg mooi uit. Wat een schitterende natuur. Scandinavië staat zeker nog op ons lijstje voor de vakantie.
Veel plezier en we blijven lezen en foto's kijken!!
Doe Santa de groeten, mijn verlanglijstje is onderweg. :-)
Greetz from Pape-city
PS Bob: 27 graden gilt natuurlijk om een foto met ........ ;-) -
11 Juli 2011 - 05:29
Astrid:
Lijkt me heel raar, dat het zo licht blijft tot laat. Geeft vast een speciaal sfeertje. Nou, volgens mij genieten jullie volop. Veel plezier en tot het volgende verslag. Groetjes
Astrid -
11 Juli 2011 - 07:18
Froukje:
Wij genieten heerlijk met jullie mee! -
11 Juli 2011 - 08:56
Oanh:
Hallo!
Jullie hebben weer een paar mooie foto's gemaakt. Als ik alleen naar de foto kijk, dan word ik al helemaal ontspannen :-) Mooi natuurgebied en het lijkt mij inderdaad heel bijzonder als het niet donker wordt. Ik wacht weer op de volgende fotoserie. Veel plezier!
Groetjes Gijs en Oanh