Prachtige dag
Door: Bob en Mia
Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia
16 Juli 2011 | Noorwegen, Oslo
Ja het was vandaag een prachtige dag, de hele dag zon, het was maar 15 graden maar omdat de zon hier volgens ons laag staat voelt het warm aan. Het was ook een schitterende tocht langs fjorden en bergen, waarbij we twee maal een fjord met een veerboot moesten oversteken. Dit was geen straf aangezien we lekker buiten in de zon konden zitten. We hebben dus genoten van de dag
Onderweg weer diverse Sami nederzettingen gezien waarvan we er 1 bezocht hebben. Deze mensen leven nog van de rendieren en zijn nog steeds heel creatief in het verwerken van het gehele rendier, ze eten het vlees, gebruiken de vacht voor de warmte, maken er sloffen en mutsen van. De botten verwerken ze in flessen of brievenopeners, asbakken en ruggenkrabbers, lijkt me heerlijk.
Momenteel verblijven we in Sommaroy met een klein haventje, het is hier een beetje erg rustig, is goed voor de stress zullen we maar zeggen.
Morgen gaan we weer een stukje verder en wel naar de Vesteralen, diverse eilanden groepjes boven de Lofoten, bij goed weer proberen we daar een walvissafari te maken, dus dat is nog even afwachten.
Nou luitjes tot het volgende verslag maar weer.
Groetjes Bob en Mia
16 Juli 2011 - 20:10
Finn, Marie En Cliff:
Leuk weer wat van jullie te horen en dat jullie daar goed weer hebben. Hopen dat het morgen ook goed weer is voor de walvissafari! Hier in NL was het eventjes weer goed weer nu is het weer drama. Vandaag met Finn naar bcc geweest om een extra koelkast met vriezer te halen, Finn keek zijn ogen uit hij is gewend zoals bij jullie dat er in de vriezer ijsjes liggen dus bij elke koelkast daar ( stuk of 20 ) vroeg Finn of er ijsjes in zaten en elke keer wilde hij het bewijs dat dat dan ook zo was..... Deurtje open.....deurtje dicht.....helaas geen ijsjes. Nou geniet van de reis en tot schrijvens xxx -
16 Juli 2011 - 20:10
De Bende Van 4 :
Nou nou, wij zijn allemaal stik jaloers!!
man wat een mooie vakantie fotos..
het is hier meer als diep triest!!
tis gewoon om te huilen zo'n slechte weer hebben we hier in nederland..
Geen leuke dingen ben ik bang want de vooruitzichten zijn bar slecht!..
dus geniet daar maar dit en dun van..
Liefs
Robin & Amy
Lena & Daisy -
17 Juli 2011 - 16:24
Sandra:
Wedden dat jullie (en zeker Bob?) een paar van die pussy rendier-pantoffels gaan kopen? Of niet?Anders een muts.
Altijd handig hier in nederland, zelfs in de zomer!Ik heb nu iets dergelijks aan mn voeten, zo lekker weer ist hier!
Prachtige fotos .groetjes sandra -
18 Juli 2011 - 08:28
Nathalie:
Hey Bob en Mia,
Heel mooi en leuk om alles weer mee te kunnen lezen. Zo ben ik ook een beetje op vakantie, haha.
Geniet ervan en nog veel plezier.
Groetjes Naatje -
18 Juli 2011 - 18:01
Meria:
Hallo mia en bob, eidelijk eens op mijn gemak naar jullie foto's gekeken en de verslagen gelezen, wat een geweldige vakantie hebben jullie weer zeg. Het is heel leuk om zo met jullie mee te leven. -
18 Juli 2011 - 18:05
Meria:
hallo mibo eindelijk eens tijd gevonden om de foto's een op mijn gemak te bekijken,en de verslagen gelezen. Wat een mooie reis maken jullie weer, geniet er lekker van, hier is het niets met het weer het lijk wel herfst. Geniet er lekker van he groetjes van jullie merie (volgens mij ging er wat mis met hetv vorige berichtje. doeiiiiii -
18 Juli 2011 - 18:27
Corne:
Hoi Bob en Mia
De foto's zijn mooi,maar het lijkt me wel koud (t.o.v. Spanje dan want hier is het ook niets) Nu de fjorden af en rustig weer terug naar huis.
Nog veel plezier en doe voorzichtig
Groetjes Corne