De Boot gemist - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu De Boot gemist - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu

De Boot gemist

Door: Bob en Mia

Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia

18 Juli 2011 | Noorwegen, Oslo

Hallo allemaal,

Hartelijk dank voor jullie leuke reacties, altijd fijn als er belangstelling is voor de verslagen.
Hier komt er weer een van de afgelopen 2 dagen, gisteren werkte de internet verbinding niet, vandaar.
Wat gisteren ook niet goed werkte waren de veerdienstlijnen op zondag, een de wij moesten hebben startte uren later, dus toen zijn we maar gaan om rijden, de volgende miste we net en moesten toen een uur wachten, gelukkig raakten we aan de praat met een zeer vriendelijke Noorse motorrijder die bij de Noorse televisie werkt en van Oslo naar de Lofoten reisde voor bezoek aan vrienden, we konden ons gelijk opgegeven voor de Noorse versie van "Norway got Talent", nou dat hebben we natuurlijk wel !!! Het uur wachten was op deze manier snel voorbij.
Maar door al dat gerommel met veerboten kwamen we te laat aan op Andenes voor de walvissafari, de laatste was net vertrokken, vandaar de titel van dit verslag, we hebben de boot gemist !!!
Maar niet getreurd we hadden zowel vandaag als gisteren schitterend mooi weer en hebben gisteren heerlijk aan de haven van Andenes op een terras in de volle zon gegeten.
Die volle zon was er trouwens ook nog om 12 uur s´nachts, het blijft iedere keer weer byzonder die midzomernachtzon, toen we naar bed gingen scheen de zon door de gordijnen heen.
De Vesteralen is trouwens een prachtig gebied met net als op de Lofoten vele gekartelde bergen.
Hebben ook weer een mooie wandeling naar een waterval gemaakt en daar zullen we, nu we naar beneden afzakken nog vele van tegen komen, dus daar kunnen jullie wel wat foto´s van verwachten.
Heel veel plaatsen zoals b.v. Narvik, Fauske en Bodo zijn in de 2e wereldoorlog allemaal plat gebombardeerd of in brand gestoken, dat wil wel allemaal houten huizen,
je zou het hier niet verwachten maar de Duitsers hebben hier net als bij ons aardig huis gehouden, echt zonde.
De accomodaties waar we tot nu in verblijven zijn allemaal prima Martine, en de ontbijtjes zijn bij sommige niet normaal, te veel om op te noemen en mooi uitgestald.
We verblijven nu in Bodo dat ligt net boven de poolcirkel, dus morgen gaan we die weer over, voor de tweede keer, de eerste keer was in Lapland.
Bob heeft onderweg in de Gekkorivier heerlijke vis gevangen welke ik gelijk aan een picknicktafel bereid heb, we hebben er vissoep van getrokken en de gedroogde koppen nemen we mee naar huis, altijd leuk voor aan de schuur.
Zo we zijn weer bijgekletst en goed de Noorse televisie in de gaten houden hoor !!!!

Groetjes van ons beiden,
Bob en Mia

• 18 Juli 2011 - 23:51

Astrid:

Hey Bob en Mia,
    Wat een prachtige landschappen, zo weids...Leuk om op deze manier mee te beleven. Geniet ervan! Groetjes Astrid

• 19 Juli 2011 - 03:48

Wilko:

hoi Bob en Mia,

ik probeer het allemaal een beetje te volgen maar als we 's avonds moe terug in ons hotel komen en dan nog wat met de kinderen drinken lukt het niet meer om de ogen op te houden ( ook ik word wat ouder ) dus daarom duurde het even om een reactie te geven. Jammer dat de walvissafari niet door kon gaan, lijk me een hele ervaring om zo'n vis langs de boot te zien zwemmen, voor de rest is het zover ik begrijp het er zeer mooi en ruig. inderdaad de drie trollen lijken wel heel veel op elkaar.

nog veel plezier en ik blijf het volgen
    gr de heijmansjes.

• 19 Juli 2011 - 08:00

Danielle (en Sandra):

Mooie foto's zeg! Mooie omgeving! Ook een leuke ansichtkaart van een vos, hahaha. Dat die vos zo netjes voor jullie bleef zitten, daar geloven wij niet in, haha.
    Veel plezier nog!
    Groetjes

• 19 Juli 2011 - 09:12

Ton En Marlies:

jammer van de walvissafari, nou moeten jullie weer een keer terug om die alsnog te doen, wat een straf. Maar t ziet er prachtig uit, mooie landschappen en die vos.... (opgezet zeker). Geniet er van, wij volgen jullie dagelijks, tussen het harde werken door. Groetjes.

• 19 Juli 2011 - 09:36

Hetty:

Ziet er lekker uit die vis ! Wat een mooie foto's weer ! Hier is het vandaag eindelijk weer eens droog, je hoeft niet bang te zijn dat bij thuiskomst de tuin verdroogd is . Nog heel veel plezier.

Kus,

Hetty XXXX

• 19 Juli 2011 - 12:04

André:

Na een paar daagjes weer even een reactie van mij. Ben van het weekend naar Engeland geweest voor de jaarlijkse vliegshow. Vandaar.
    Jammer dat jullie de walvissafari hebben gemist. Ach, een goede reden om terug te gaan zou ik zeggen. :-)
    Leuke huizen zeg met een tuin op het dak. Alleen een beetje lastig met grasmaaien. ;-)
    Tja, en die vos .... Volgens mij bleef 'tie heel lang en heel stil zitten. :-)
    Blijf lekker genieten, schrijven en fotograferen, wij lezen, kijken en genieten met jullie mee.

Greetz from Pape-city.

• 19 Juli 2011 - 18:09

Froukje:

Mibo's,
    Mooie verhalen en ontzettend prachtige foto's!!

• 19 Juli 2011 - 18:25

Bas En Helma:

Hoi Globetrotters,

Steeds blijven de leuke verslagen komen en de bijbehorende mooie foto's. Zo krijgen we ook nu weer een goede indruk van het land en wat jullie zoal meemaken.
    Wij, als doorgewinterde safarigangers zagen gelijk dat de foto van de vos echt was maar die vissen aan de muur???? Gevalletje photoshoppen als je het mij vraagt.
    Heel jammer van de walvissafari dat zou wel mooi geweest zijn om te zien maar wie weet een andere keer?
    Aan de foto's te zien komen jullie door verschillende landschappen en gebieden, de een nog mooier als de ander en komt nog meer!
    Laat de verhalen en foto's maar komen. We blijven jullie volgen
    groetjes

• 19 Juli 2011 - 18:41

Sharon:

hmmmmmm.... Hier in Ossendrecht zit iemand heeeeeeeel erg jaloers te zijn.... Wat mooi weer allemaal...
    Wel jammer dat 't gisteren 'n beetje mis ging... maar aan de andere kant... als dat alles is.... valt het ook wel weer mee...
    Bij het zien van jullie foto's weet ik het zeker.... ik ga zeker nog eens terug!! Wat mooi!!
    Geniet nog maar lekker en verras ons met mooie foto's en leuke verhalen.

• 23 Juli 2011 - 20:15

Martine:

Hoi Hoi,
    Sorry dat ik niet elke dag reageren kan, tijd ? Wat is dat ? Nog even en dan mag ik ook op vakantie ;-)) Maar bij jullie ziet alles er weer geweldig uit zeg ! Fijn te horen dat de hotels jullie lekker verwennen ;-))
    Groetjes Martine