Weer een mooie zonnige dag - Reisverslag uit Trondheim, Noorwegen van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu Weer een mooie zonnige dag - Reisverslag uit Trondheim, Noorwegen van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu

Weer een mooie zonnige dag

Door: Bob en Mia

Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia

20 Juli 2011 | Noorwegen, Trondheim

Hallo allemaal,

Het wordt misschien een beetje saai, maar we hadden weer een mooie en zonnige dag, vanochtend was het bewolkt toen we uit Mosjoen weg reden, maar het was gelukkig droog, en na een half uur brak de zon weer door, eind van de dag toen we Trondheim bereikten begon het te regenen, maar momenteel schijnt de zon weer volop.
Welkom op onze site Mariëtte Somers uit Heerlen, is altijd leuk als ons dagboek gelezen wordt, jullie hebben ook een mooie reis voor de boeg, wij zijn al een paar keer in Scandinavië geweest, maar met name Noorwegen vinden wij een adembenemend mooi en schoon land. Met een camper of caravan mag je hier overal zomaar gaan staan, maar meestal zoeken ze elkaar toch wel op zodat je niet alleen staat, stop de camper helemaal vol met zoveel mogelijk houdbare etenswaren en drinken, dat is het eerste verdiend, en vissen kan je overal, waar je ook maar komt heb je water en ook zeer fraaie watervallen, vandaag hebben wij er op de route ook weer een paar mooie gezien, wij willen jullie alvast een mooie vakantie toewensen, maar dat zal vast en zeker gaan lukken.
Hebben vandaag ook een wandeling via een oud boeren gehuchtje gemaakt naar de top van een berg waar een piepklein houten kerkje op stond uit 1794.
En Hetty, ja dat vonden wij ook dat het vosje veel op Cairhan leek, het was een schattig stel bij elkaar, we zijn op een eerdere reis door Noorwegen ook al een heel stel vossen op de weg tegen gekomen, toen waren het er wel zes ze liepen toen zelfs op de vangrail.
We hebben momenteel een hotel net buiten Trondheim maar zijn wel in de stad gaan eten, het is een zeer rustige stad met mooie oude huizen, pakhuizen en een oude brug, we waren hier al een keer eerder in de winter geweest toen de Hurtigrute boot, waar wij opzaten hier afmeerde en wij een paar uur de tijd hadden om de stad in te gaan, maar het verschil is dat je nu niet loopt te glibberen.
Morgen gaan we de Atlanterhavsveien rijden, de in 2005 tot "Noorse Constructie van de eeuw "verkozen route, verbindt kleine kustgemeenschappen en "hopt" door middel van 8 bruggen van eiland naar eiland, onderweg kom je o.a. leuke kleine vissersplaatsjes en staafkerken tegen, en daarna de iets grotere plaatsen zoals Kristiansund en Molde, en wie weet kunnen we hopelijk gelijk zeehonden of walvissen spotten, het is mogelijk bij rustig weer.
Nou morgen lezen jullie waarschijnlijk wel hoe we alles weer ervaren hebben, we zullen maar weer zeggen tot de volgende keer.

Groetjes Bob en Mia

• 20 Juli 2011 - 20:31

André:

. . . . . . . . . . . . . . . .

(zit stil te genieten van de mooie foto's) ;-)

Greetz from Pape-city

• 21 Juli 2011 - 08:35

Danielle (en Sandra):

Mooie foto's!!! En alweer een leuk reisverslag! :-)

• 21 Juli 2011 - 09:08

Astrid:

Hey Bob en Mia,
    Wat een mooie foto's weer. De natuur is daar werkelijk verbluffend, vind het ook wel wat van Canada weg hebben. Is altijd leuk om dieren te zien he, volgens mij wel byzonder om een vos te spotten, zijn toch altijd erg schuw. Nou luitjes, geniet er nog lekker van! Groetjes vanuit een warm Nerja
    Astrid

• 21 Juli 2011 - 16:36

Sandra:

die watervallen, zo mooi! Jammer dat je het geluid van het vallende water er niet bij kan opsturen.

• 23 Juli 2011 - 13:16

Jacqueline:

Ben een beetje jaloers op jullie hoor!! wat mooi!! maar mijn trip naar thailand was ook goed, zo goed zelfs dat ik 22 september nog een keer terug ga hihihi.
    voor 3 weken dan maar, hoor.....
    geniet er van en ik kom foto's kijken en jullie route door amerika terugbrengen!!
    dikke kus jacqueline

• 23 Juli 2011 - 20:22

Martine:

Ha Ha jullie reisverslagen zijn alles behalve saai hoor ;-))

• 25 Juli 2011 - 14:08

Corrie En Wim:

doe ze de groeten van ons in molde.
    ook de groeten van mibo en
    genieten maar !