Een echte VOS
Door: Bob en Mia
Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia
19 Juli 2011 | Noorwegen, Oslo
Willen allereerst even iets bevestigen, het is een echte vos, ze zaten met z'n drieën langs de kant van de weg heel zenuwachtig naar de overkant de kijken, en op en neer te dribbelen , volgens ons was moeders op kippenjacht en hadden ze honger, we hebben 3 foto's kunnen maken en de mooiste op de site geplaatst, we zetten er nogmaals één op, maar de vos kijkt dan wel net de andere kant op, daarom hebben we gisteren de andere foto geplaatst.
Vanmorgen toen wij wakker werden regende het, toen we vertrokken was het bijna droog en na een half uur scheen de zon volop en werd het warm.
We zijn eerst naar de Saltstraum (zoutstroom) gereden, het getijverschil is hier maar 3 meter maar het water wordt door de nauwe fjord geperst als door een sproeier en bereikt een snelheid tot 30 km per uur, je krijgt dan een soort wild stromende rivier en daarnaast gevaarlijke draaikolken.
Op de weg hier na toe hadden we regelmatig schapen op de weg, die dan ook niet weg gaan, dan denk je ga toch lekker spelen in de wei en niet op straat !!!
Daarna zijn we naar de Poolcirkel gereden, welke op een hoogvlakte van 692 meter boven de zeespiegel ligt, die we met 25 graden en volop zon passeerden. Hebben toen onze tafel en stoeltjes uitgeklapt en hebben op de poolcirkel heerlijk gepicknickt en er een glaasje op gedronken om het te vieren ( je moet toch iets te vieren hebben !!! )
Ontzettend veel mensen zijn overal aan het picknicken, komt natuurlijk ook door het goede weer, het is echt het land voor vele soorten vakantiegangers, o.a kampeerders en rustige motorrijders. Overal heb je mooie picknicktafels en iedereen ruimt zijn rommel ook weer netjes op, zodat alle parkeerplaatsen schoon en netjes zijn en blijven, net zoals ook de bushokjes, bij velen hangen zelfs gezellig bloemetjes, hoef je bij ons niet te doen, dan worden de ruiten er uit geslagen of ze worden in brand gestoken.
De volgende stop was een wandeling naar een heerlijke hang/wiebelbrug waar het water zeer snel onder door raasde, Bob vindt het altijd heerlijk om hem flink te laten schudden. Rudolph ( Bob zijn rendier geweitje ) wilde niet met ons mee die bleef in de auto, hij of zij rijdt trouw met ons mee, zodat hij of zij hangende aan onze schuur een blijvende herinnering wordt.
Momenteel zijn we aangekomen in Mosjoen en verblijven in een mooi en gezellig houten nostalgisch gebouw, dat al sinds 1794 een hotel is, hebben hier een heerlijk buffet op met heel veel vis, en vele toetjes.
Het plaatsje is tegelijkertijd een openluchtmuseum want er staan veel oude houten huizen, gelegen aan een smal fjord erg leuk om in rond te lopen.
Morgen gaan we verder richting Trondheim en ons verslag wordt dan vervolgd.
Afgelopen nacht werd het voor het eerst weer een beetje schemerig, dus zijn benieuwd voor a.s. nacht.
Ook weer bedankt voor al jullie reacties, erg leuk.
Momenteel regent het, geeft niets als het morgen maar weer droog is.
Tot de volgende keer maar weer,
Groetjes Bob en Mia
20 Juli 2011 - 05:13
André:
Dan wil ik allereerst de complimenten geven voor de mooie foto van de vos van gisteren!!
Mooie Rudolph hebben jullie trouwens. Gekocht neem ik aan en niet zelf geschoten? Toch? :-)
Het zal zeker mooi staan aan de schuur.
Die "aangeklede" bushokjes en picknicktafels doen ons meteen denken aan onze vakantie naar Denemarken een paar jaar geleden. Precies hetzelfde!! Zo zie je maar dat er toch landen zijn waar dit wel kan.
Het is weer een leuk verslag met mooie foto's!!
We blijven nog steeds lezen, kijken en meegenieten!!
Greetz from Pape-city. -
20 Juli 2011 - 07:24
Mariette Somers.:
Goedemorgen Bob en Mia,U kent mij niet,maar ben vanmorgen reisverslagen aan het lezen,van reizigers uit Noorwegen.Een collega van mij is aan het wandelen in Frankrijk en zo kwam ik bij reizigers in Norwegen terecht.Wij gaan binnenkort zelf met een camper naar Noorwegen, de eerste keer.Voor vakantie.Erg spannend.Wat een mooie foto's vooral van de vos.Mijn man houdt van vissen,dat hopen wij dan ok te doen.Ik hoopdat u nog een mooie vakantie hebt.Met vriendelijke groet.Mariette Somers Heerlen Linburg. -
20 Juli 2011 - 17:10
Hetty:
Hij lijkt een beetje op Ciarhan toen ie klein was, wat een schatje. Uniek dat je dit tegenkomt ! Rudolfh is leuk, zal zeker goed staan in de tuin ! Voor de rest alles goed !
Kus,
Hetty XXXXX -
20 Juli 2011 - 17:22
Ruud En Agnes:
Mooi, die vos. Uitvergroten en aan de muur. Wat ook mooi en apart is dat kleine huisje voor Bob, maar daar moet toch staan eng, hé? Het bankstel waar jullie samen op zitten is alleen wat fors.
Geniet er van