Aapies kijken !!!!!
Door: Bob en Mia
Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia
21 Oktober 2011 | Spanje, Ronda
Vanmorgen na een stevig Engels ontbijt naar "The Rock of Gibraltar gereden.
Deze rit ging, ja het klinkt misschien weer hetzelfde, door een schitterend hoog berglandschap met vele kleine witte dorpjes, die weer tegen de bergwand aangeplakt leken te zitten.
De wegen zijn overigens zeer goed te rijden en al helemaal niet druk.
Bij Gibraltar aangekomen kon je kiezen tussen te voet door de douane ( je zet daar voet op Engelse bodem ) en daarna een taxi of bus nemen,of zelf te rijden, wij besloten om het natuurlijk met de eigen auto te gaan verkennen en dat ging heel goed.
Heel vreemd dat alles ineens weer in het Engels vermeld staat, er een dubbeldekbus rijdt, de bekende rode telefooncellen staan, er diverse pubs zijn, fish and chips gegeten kan worden, alleen heel vreemd ze rijden er rechts en niet links !!!!
We zijn eerst naar het Europapoint gereden waar vandaan je Afrika ziet liggen, dat is maar 35 minuten met de boot.
Daarna hebben we de Upper Rock tour zelf gereden, op diverse levels is er iets te bezichtigen zoals St.Michaels cave,
de ondergrondse tunnels die ook in de tweede wereldoorlog gebruikt zijn en waar 16000 soldaten te eten kregen, en zo zijn er ook de beroemde apen, het verhaal gaat, als alle apen daar uitgestorven zijn, wordt de Rock weer terug gegeven aan Spanje, maar zolang er apen zijn blijft het van Engeland, nou ze fokken goed we hebben diverse zeer jonge aapjes gezien, maar zo kan je op je gemak weer eens goed kijken waar we van afstammen ( zie foto ) maar deze apen vallen je totaal niet lastig je kunt er gewoon bij gaan staan of zitten.
Na Gibraltar zijn we terug gereden naar Ronda met zijn mooie brug die een ravijn van 100 meter diepte overspant, tevens hebben we daar de zeer indrukwekkende arena voor stierenvechten bezocht, zelf vind ik het vechten helemaal niets, maar dat is persoonlijk, de arena is zeer de moeite waard om te bezoeken.
Ronda is trouwens toch een hele leuke plaats.
Morgen gaat onze reis verder naar Sevilla, dus het wordt weer vervolgd.
Groetjes weer van ons beiden,
Bob en Mia
21 Oktober 2011 - 20:42
Jacolien:
Wat ontzettend leuk zeg om zo te volgen waar jullie zijn en wat jullie doen! Ziet er allemaal geweldig uit. Geniet ervan en groetjes -
22 Oktober 2011 - 00:21
Astrid:
Mooie foto's weer. Ik zie wel, het is nog steeds genieten.
22 Oktober 2011 - 08:21
Bas En Helma:
Het ziet er elke keer als we de foto's kijken weer mooi uit!
We blijven van jullie verhalen genieten kijken uit naar de volgende dus blijven schrijven dan hebben wij ook nog een stukje vakantie.
Groetjes en veel plezier.
PS: Wat is het merk van de aapjes? (voor het poultje, snappie ;) ) -
22 Oktober 2011 - 10:42
Sharon:
Hey vakantiegenieters,
Het ziet er allemaal weer fantastisch mooi uit en het is
leuk meegenieten vanuit een nu zonnig maar fris Nederland...
Ben benieuwd of de apen ook op zoek gaan naar eten van
toeristen... dat hoor je namelijk best vaak...
Nou... ik zou zeggen... ben benieuwd naar de foto's die
nog komen gaan...
Veel plezier en lekker genieten... -
22 Oktober 2011 - 16:55
Sandra En Danielle:
Hola! Buenas tardes! Como nosotros hemos visto todo està maravilloso alli!
Vertaling: Ga naar www.translate.google.nl (hebben jullie ook nog is wat te doen! :-) )
Fantastische foto's! Wij voelen ons erg thuis! Wij zijn er 1 jaar geleden ook geweest (Gibraltar en Ronda). Wij zijn ook doorgereden naar Tarifa en nog verder richting de kust van Portugal. Geen toerisme (zoals bij Torremolinos), alhoewel de 'molinos' (=windmolens) daar bij Tarifa wel aanwezig zijn! De Atlantische oceaan is vanaf de Zuid-Spaanse kust prachtig! Jullie zouden daar eigenlijk ook even moeten kijken! Lekker rustig daar! Ronda vonden wij ook fantastisch.
Veel plezier nog daar in España!
Hasta la proxima vez! -
22 Oktober 2011 - 16:59
Sandra En Danielle:
P.S. Al gamba's al pil-pil gegeten? (vertaling: 'zelfpellende' garnalen volgens Mia :-) )
Heerlijk met een stukje stokbrood! Buen provecho!