Op mijn blote knieën - Reisverslag uit Peniche, Portugal van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu Op mijn blote knieën - Reisverslag uit Peniche, Portugal van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu

Op mijn blote knieën

Door: Mibo

Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia

31 Mei 2013 | Portugal, Peniche

Halllo luitjes, daar zijn we weer !!!

Na vanmorgen uitgezwaaid te zijn door de landlord zijn we richting Tomar gereden waar zich de burcht van de Christusorde bevindt, oftewel de Portugeze Tempeliers, ridders van Christus.
De tempelorde zelf werd in 1119 in Jeruzalem gesticht om de pelgrims te beschermen en om de Moren te kunnen verdrijven.
Het is een heel indrukwekkend gebouw met wel een miljoen aan blauwe tegels, dus A3 ik ben behoorlijk aan mijn trekken gekomen !!
Het is een enorm groot gebouw en werkelijk prachtig en hebben daar veel tijd doorgebracht.

Daarna naar Fatima gereden, Bob is daar tijdens zijn diensttijd bij de Marine geweest, maar vond dat er veel veranderd was, de kerk was nog hetzelfde en ook de kruipende bedevaarders, ongelofelijk en bizar hoe ze op de knieën om de kapel heen kruipen, volgens ons komt daar het spreekwoord " ik dank god op mijn blote knieën " vandaan dat kan niet anders, hebben een kaars aangestoken voor alle mensen die wij kennen, welke ziek of herstellende zijn.

Toen op naar Nazaré daar was Bob ook geweest en kon zich herinneren dat er vele gekleurde vissersbootjes op het strand lagen, maar het vroegere visserdorp heeft jammer genoeg veel van zijn oorspronkelijke charme verloren, het was toch leuk voor hem om dit alles weer te bezoeken het was 43 jaar geleden en inderdaad in zo'n tijd kan er veel veranderen, dat zie je overal om je heen.

Momenteel zijn we neer gestreken aan het strand in Peniche, er stond vandaag een harde wind en voelde wat fris aan, maar Claudia je hebt gelijk met een wijntje er bij heb je het zo weer warm !!!!

Morgen gaan we Obidos bekijken, wordt ook wel het Rothenburg van Portugal genoemd, dus we zijn zeer benieuwd, het wordt dus weer vervolgd.

Iedereen bedankt voor de reacties en tot het volgende verslag maar weer,

Bob en Mia

• 01 Juni 2013 - 08:50

Bende Van 4:

Ziet er top uit..

Beter weer dan hier hebben jullie in elk geval wel.

Gr.
    Lena, daisy
    Robin & amy

• 01 Juni 2013 - 08:57

Bas En Helma:

Hoi Reizigers,

Jullie hebben je draai wel gevonden daar in Portugal en wat een gebouwen en huizen hebben ze, nooit geweten!
    Leuk hoor om terug te gaan naar een stukje van je verleden en na zoveel jaar toch nog iets terug te zien van wat je toen ook zag maar natuurlijk is het er gemodeniseerd, zo pik je 2 periodes mee.

We zagen gisteren een docu over de slavernij en daar kwam Portugal (samen met Spanje) naarvoren als één van de eerste landen die druk slavenhandel bedreven, nog voor ons Hollanders, hebben jullie daar nog geen overblijfselen/plaatsen/museums van gezien?

Wij gaan genieten van de fotoos, blijven jullie ons de verhalen sturen!

Veel plezier en we kijken uit naar de volgende

Groetjes
    Bas en Helma

• 01 Juni 2013 - 10:36

Astrid:

Hey Bob en Mia,
    Leuk om een beetje mee te reizen met jullie....
    Nazare zijn wij ooit ook nog eens geweest. Twee keer zelfs, in 1988 en 1991. Wij vonden toen zelfs in die 3 jaar al dat het veel toeristischer geworden was. Kun je nagaan wanneer je het na 40 jaar weer eens terug ziet.
    Nog veel plezier op jullie reis!!!! Tot gauw

• 02 Juni 2013 - 15:53

Ruud En Agnes:

Er had best een foto bijgekunt waarop Bob op zijn blote knieën de kapel ingaat. Geniet er van.

Groetjes