Gezelligheid kent geen tijd !!! - Reisverslag uit Nerja, Spanje van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu Gezelligheid kent geen tijd !!! - Reisverslag uit Nerja, Spanje van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu

Gezelligheid kent geen tijd !!!

Door: Mibo

Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia

10 Juni 2013 | Spanje, Nerja

Hallo volgers,

Hier zijn wij dan eindelijk met een nieuw verslag, het is al weer enige dagen geleden,dat wij vertrokken zijn vanuit de burcht in Palmela, een schitterende locatie met een zeer uitgebreid ontbijt in de gangen van het bijbehorende klooster.

Wij hebben toen de gifgroene ferry genomen van Sétubal naar het schiereiland Troia, op de uiterste punt hadden de Romeinen hier al een nederzetting, maar deze is door een zeebeving verwoest en de bewoners zijn naar het vaste land vertrokken.
De weg gaat dwars door de duinen en af en toe krijg je een mooie blik op de zee, deze weg hebben wij helemaal afgereden tot aan de Algarve en zo kom je door dorpjes waar de tijd is stil blijven staan. Welke ook stil staan, dat zijn de honderden ooievaarsnesten die we tegen gekomen zijn, de ooievaar bewaakt staand het nest, alles wat op een paal lijkt benutten ze als nest, tot kerktorentjes toe.

Daar aangekomen zijn we eerst naar het meest zuidwestelijke punt van Europa gereden, De Cabo de Sao Vincente, steile klippen een vuurtoren en een harde wind wat ons aan het meest noordelijke puntje van Europa moest denken, de Noordkaap in Noorwegen, daar waaiden
we ook uit onze kleren, maar onze auto en onze Bob heeft ons er toch maar mooi gebracht, daar zitten heel veel kilometers tussen !!!!

Onze eindbestemming die dag was Lagos waar we voor 2 nachten een erg groot appartement hadden, op de tweede avond was er een optreden van Portugeze dansers en zangers.
In de buurt van Lagos hebben we de plaatsjes Alvor, Silves, Praia de Rocha, Ferragudo en Carvoeiro bezocht. Ook kom je langs het plaatsje Praia da Luz waar in 2007 het meisje Madeleine verdwenen is, je moet er toch gelijk aan denken en het schijnt dat er toch weer nieuwe onderzoeken gaande zijn.

Eergisteren zijn we verder gegaan langs de Algarve kust en kwamen eerst terecht in het plaatsje Albufeira. Wij moesten daar de groeten doen van onze overbuurman Wim, nou dat hebben we geweten !!! Bij een mooie rotonde met Dolfijnen spraken we de eerste de beste Portugees aan, en zoals beloofd deden wij de groeten, binnen enkele minuten was het hele dorp uitgelopen, wat zei iedereen, is Wim weer hier, is Wim weer hier, en heeft hij Corrie bij ? We moesten ze teleurstellen maar wij werden wel overal uitgenodigd om te komen eten, drinken en slapen en dat lieten wij ons neus niet verbij gaan !!!!

Alle gekheid op een stokje wij zijn toen maar verder gegaan naar o.a. Faro de hoofdstad van de Algarve en als je dan langs het vliegveld rijdt moet je gelijk denken aan dat vreselijke vliegtuigongeluk wat ook al weer een tijd geleden is.
De stad is vrij rustig en heeft een gezellig oud centrum.
Toen we daarna naar het vissersdorp Olhao gereden zijn, kwam de vis vers binnen en werd gelijk aan de haven verkocht.

De eindbestemming die dag was Tavira ook weer een gezellig rustig stadje wat in tweeën wordt gedeeld door de Rio Gilao en met elkaar verbonden wordt door een brug naar Romeins voorbeeld.
Onze accommodatie was weer eens op een boerderij, gelegen aan de rand van de stad, een paar honderd jaar oud en omgetoverd tot diverse huisjes, erg sfeervol en allemaal anders ingericht met antiek.

Gisteren zijn we de grens met Spanje over gegaan en zijn eerst naar Huelva gereden waar in 1492 Columbus troost en hulp vond bij de abt van een klooster. Onder aan het klooster lag de haven van Palos de la Frontera, en toen hij eindelijk groen licht kreeg vertrok hij hier vandaan met de schepen : Nina, Santa Maria en de Pinta. Deze replica schepen zijn hier levensgroot te bewonderen.
Daarna de oude stad Cadiz bewonderd. De stad dankt zijn rijkdom aan de wind die Columbus naar Amerika blies om later met veel goud en zilver terug te keren naar Spanje.
In 1628 wist Piet Hein de zilvervloot te kapen. Cadiz is de oudste stad van Europa, veel uit die tijd is hiervan niet meer terug te vinden, de stad werd in 1596 bijna volledig verwoest door let op: een Engels- Hollandse overval !!!!. Zo weer genoeg geschiedenisles !!!!!!!

Gisteren via een mooie weg in Nerja aangekomen, als je Andalusië binnen rijdt, ziet het er met zijn witte aan de bergwand geplakte dorpjes heel lieflijk uit.
We hebben voor 2 dagen weer een prachtig op zee kijkend appartement.
Bij aankomst gelijk Astrid en Michel gebeld en hebben wederom met hun een hele leuke en gezellige middag en avond doorgebracht, de gezelligheid kende geen tijd en het was al snel laat, bedankt jongelui !!!
Vandaag lekker door het oude Nerja geslenterd en zijn zo hier en daar even neergestreken met een heerlijke kan Sangria, aan het strand.

Morgen gaan we weer een stukje verder richting het noorden van Spanje om via Andorra naar huis te rijden, maar dit wordt nog vervolgd.

Meria en Corné, leuk dat het jullie allemaal bekend voorkomt !!!

Groetjes, Bob en Mia

• 10 Juni 2013 - 20:31

Marlies En Ton:

We waren even bang dat jullie ons vergeten waren, maar gelukkig gaat de reis goed.
    Jullie zien wel enorm veel mooie dingen, eigenlijk kun je dit allemaal niet in woorden vangen.
    Maar ik zie de foto's nu binnendruppelen, dus ik was te snel.

Geniet er van, wij volgen jullie weer op afstand.

• 10 Juni 2013 - 22:01

Astrid:

Hey Mia en Bob,

Het was zeker weer heel gezellig om jullie terug te zien. Lekker geborreld aan het strand bij Rincon del Sol en daarna nog heerlijke lamskoteletjes op bij Playa Y Sol.
    En natuurlijk heel veel te kletsen.
    Als afsluiting nog een borrel op jullie terras aan het strand.
    En de sardinepate uit Portugal zijn het helemaal hoor.....haha, de blikjes zijn heerlijk. Dankzij jullie kunnen we even door.
    Hartelijk bedankt voor de gezelligheid!!! Geweldig dat jullie voor Nerja en ons een omweg door Spanje gemaakt hebben.
    Volgende keer zijn jullie weer van harte welkom in Nerja hoor!!!
    Dikke kus en geniet nog van het staartje van jullie reis.

Astrid

• 11 Juni 2013 - 08:33

Andre:

Gelukkig, daar is weer een verslag!!
    Jullie zijn wel weer een hele mooie reis aan het maken hoor!
    Het stukje wat jullie nu in Spanje gedaan hebben komt mij bekend voor.
    Ik ben er jaren geleden eens geweest voor een bezoek aan de marinebasis in Rota.
    Zijn jullie daar ook nog langs gekomen op weg naar Cadiz?

Blijf lekker schrijven, fotograferen en natuurlijk genieten.
    Dan genieten wij hier op afstand met jullie mee.

Greetz from Pape-city. :-)

• 11 Juni 2013 - 20:51

Meria:

Hamdie mibo,

Was ongerust had almeen tijdje geen berichten gezien, maar gelukkig weer een prachtig verhaal. en ja weer veel bekende pllekken he voor ons. Wij zijn 2 jaar geleden ook naar cadiz geweest. En dat zuidelijkste punt waaide wij zowat uit onze jas, en dat water maar tegen de steile wanden kletsen je wer helemaal nat.
    Nou fijnjullie zo te volgen hoor, nog heel veel plezier genieten hoor.

Vele groeten van corne en meria we watching you doeiiiiiii

• 11 Juni 2013 - 23:25

Bas En Helma:

Hoi Bob en Mia,

Wij sluiten ons bij de bovenstaande schrijvers aan en zijn blij dat er weer een teken van leven en een verslag is gekomen. Wij dachten dat de port, sangria en overige alcoholische versnaperingen op al die terrasjes die jullie in de vele leuke plaatsjes aandoen tot een schrijversblok hadden geleid maar gelukkig blijkt de nuchtere Hollander het te winnen van de Portugesche en Spaanse dranken.

Ook nu weer hebben we genoten van jullie beeldende geschiedschrijvingen en belevenissen en hebben we de mooie foto's bekeken.
    We hopen dat het volgende verslag wat sneller zal komen zodat onze nagels weer wat kunnen aangroeien want we kijken steeds vol spanning uit naar het mailtje van MiBo.

Groetjes en veel plezier, we volgen op de voet...
    Bas en Helma

• 12 Juni 2013 - 07:19

Joop En Adrie:

Hallo Bob en Mia,

Heerlijk om dit weer allemaal te lezen en te zien op de foto's, brengt ons ook alvast in de vakantie stemming.

Dit was ook voor ons een bekent stukje Portugal, zo'n beetje dezelfde route langs de kust gereden.
    Deden dat vanuit Quitera ook zo'n vissersplaatsje, proef het lekkere eten en de wijn weer als ik eraan terug denk -:)

Nog een paar mooie dagen op de terugreis !
    Groetjes Joop en Adrie

• 12 Juni 2013 - 19:12

Annette:

Hoi Bob en Mia , wat maken jullie weer n mooie reis. Leuk dat ik jullie weer kan volgen. Goede reis verder . Geniet van jullie vakantie.

Lieve groet , Annette