Capela dos Ossos - Reisverslag uit Palmela, Portugal van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu Capela dos Ossos - Reisverslag uit Palmela, Portugal van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu

Capela dos Ossos

Door: Mibo

Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia

04 Juni 2013 | Portugal, Palmela

Hallo volgers,

Daar zijn we weer met een update van onze reis, we zijn inmiddels weer een paar dagen verder en hebben weer veel indrukken opgedaan !!!

Nadat we Peniche met prachtig weer verlaten hadden, zijn we langs de kust eerst naar Sintra gereden, een levendig plaatsje met leuke smalle steegjes maar er is ook het Palacio National de Sintra, dit was ooit de koninklijke zomerresidentie.
Aan de buitenkant zie je twee indrukwekkende kegelvormige schoorstenen welke van de keuken ziin.
Het paleis heeft verschillende stijlen omdat verschillende koningen er aan gebouwd hebben.
Binnen weer veel blauw-witte tegels, maar ook tegels die Arabisch aandeden, en indrukwekkende plafondschilderingen.
Na dit alles moesten we natuurlijk weer even op een gezellig terras bijkomen van alle indrukken.

Daarna zijn we verder gereden naar onze eindbestemming, Estoril daar hadden we voor 2 nachten een B&B geboekt, een prachtig huis welke al 500 jaar in het bezit was van de familie, hadden een balkon van laten we zeggen 10 bij 6 meter en het uitzicht op de zee was prachtig.
Hebben 2 avonden buiten op het terras door gebracht.

Op 400 meter was het treinstaion welke naar Lissabon ging, deze trip is al eens op de televisie geweest bij Rail Away en bracht ons in 30 minuten door pal langs de kust te rijden naar de stad.
Daar hebben we ons weer goed vermaakt, hebben de authentieke tramlijnen bereden waaronder de beroemde lijn 28 door een kaart te kopen voor de hele dag, het is veel klimwerk in de stad en de tram helpt je een flink eind op weg.
De tram gaat door zulke smalle straatjes dat je gelijk onderweg je boodschappen in ontvangst kan nemen, zonder dat je uit hoeft te stappen. Santa Luzia was o.a. een mooi uitkijkpunt, waar we een zeer donkere jongen uit Senegal tegen kwamen die armbandjes verkocht en ieder jaar met koninginnedag in Nederland is en zich dan helemaal oranje uitdost, hij wist alles over onze nieuwe koning te vertellen.
Hij hield van Nederland en we kregen ieder een armbandje van hem, toen hij weg liep hebben wij hem toch wat centjes gegeven.
Eind van de dag hebben we de Elevador Santa Justa naar boven genomen voor een prachtig uitzicht.
De trein terug verliep wederom perfect, de trein stond al klaar en na 30 minuten liepen we alweer over het strand in Estoril.

Vandaag hebben we een tripje gemaakt naar Evora, dit stadje is bijna helemaal omringd door een goed bewaarde Romeinse stadsmuur. Ook dit was weer een charmant stadje met smalle steegjes en pleintjes. In 1986 is deze stad op de Unesco lijst geplaatst. De kleuren van de huizen zijn voornamelijk wit-geel.
En omdat wij wel van een beetje griezelen houden hebben we een bezoek gebracht aan de Capela dos Ossos oftewel de beenderenkapel.
Boven de kapel staat de tekst: Onze beenderen hier verzameld, wachten op de uwe, maar dan in het Portugees natuurlijk, dus jullie begrijpen het al, de muren zijn er bezet met beenderen en schedels van ca. 5000 personen, best luguber, maar gelukkig waren er genoeg terrasjes waar we ook nu weer van dit alles konden bijkomen !!!!

Momenteel zijn we aangekomen in Palmela en hebben onze intrek genomen in het historische Castelo de Palmela en biedt een panoramisch uitzicht op het platteland en de zee.
In onze kamer en badkamer bevinden zich de gebruikelijke kasteelnisjes waar je op een verhoging op stenen bankjes naar buiten kan kijken en we voelen ons net een jonkheer en vrouw. Mooie locatie Hetty !!!!

Morgen vertrekken we verder en komen dan in de Algarve aan, het weer is de laatste 2 dagen boven de 30 graden, wat ons ook weer een beetje overvalt na wat mindere warme dagen, maar we mogen niet mopperen en dat doen we dan ook niet, gelukkig zijn er veel terrasjes in dit land, dus het komt wel goed.

Zo dit was het weer voor vandaag, we zullen maar weer zeggen, tot de volgende keer en bedankt voor jullie reacties.

Als jullie het verslag gelezen hebben zie je daarna de foto's, het aantal welke we geplaatst hebben is 28, je ziet er in eerste instantie maar 20, maar als je dan rechts in datzelfde vakje "ga naar het overzicht " aanklikt krijg je ze alle 28 te zien.

Groetjes de Mibo's

P.S. speciaal voor jou Finn een foto met wel 3 glijbanen, opa en oma zijn er wel 100 keer van afgegleden, goed hé !!!!!!

• 04 Juni 2013 - 23:32

Astrid:

Hey Mia en Bob,

Wat een mooie reis weer.
    Evora, ook bezocht toen. Ik kan me nog herinneren dat je daar overal brood met een blikje sardinepate bij je drankje kreeg. Mmmmm heerlijk. Er zijn toen heel wat van die blikjes mee naar huis gegaan. Dus als je ze toevallig tegenkomt in Portugal, mag je er voor mij een paar meenemen hoor.
    Zo langzamerhand dus in de Algarve, weer heel anders maar ook leuk.
    Nog veel plezier luitjes.
    Kijk al uit naar jullie bezoek in Nerja!!!!
    XXX

• 05 Juni 2013 - 09:01

Sharon:

Wat een fantastisch mooie reis maken jullie weer... En wat komen wij.... Dank zij jullie... weer veel te weten...
    Heb Portugal ook al eens bezocht... Maar alleen het strand gezien... Volgende keer als ik nog eens naar Portugal ga, kom ik eerst even bij jullie langs...

Geniet er nog lekker van, inmiddels word het hier ook wat aangenamer... Ja ja... Wel 25 graden!!!

Veel plezier nog
    Groetjes Sharon

• 05 Juni 2013 - 12:31

Meria:

Hallo mia en bob, wat een verhaal weer, en ja de foto s mooi hoor, voor ons heel herkenbaar.
    Het prachtige Sintra, met paleis enz. Ik vond dat geweldig mooi destijds toen wij er waren. En ja lissabon ook heel mooi, met de trammentjes, maar inderdaar wel stijle weggetjes en smal he. Maar wederom prachtig. Geweldig leuk om jullie zo te volgen.
    Heeft astid het over nerja ben benieuwd misschien gaan wij deze zomer ook weer naar portugal, en is nerja ook leuk voor ons. Nou geniet lekker verder dan doen wij dat ook.
    Bob en mia groetjes en tot ziens.

Jullie merietje en corne natuurlijk.

• 05 Juni 2013 - 13:59

Marlies En Ton:

Inderdaad mooie stadjes, heel schilderachtig.
    En dat knekelhuis vonden wij toen ook nogal luguber, brrrr. Maar wel een aparte ervaring.
    Als ik het goed heb betaalden arme mensen met hun botten (na hun dood) als de kerk iets voor ze deed.
    Wel typisch iets voor een vakantiesfeertje.

Maar het zijn in ieder geval mooie foto's van een mooie vakantie.
    Geniet nog lekker en wij doen het ook vanuit een inmiddels warm Gemert.

• 05 Juni 2013 - 19:29

Bas En Helma:

Hoi reizigers,

Wat een cultuurreis maken jullie. Leuk te lezen over de plaatsen die jullie allemaal bezoeken met steegjes, straatjes, leuke hotelletjes en niet te vergeten de terrasjes.

De foto's zijn een visuele aanvulling op vertellingen waar jullie zijn geweest en geven voor ons een beetje een beeld wat jullie zien.

Blijft sturen en genieten, natuurlijk volgen wij trouw

Groetjes
    Bas en Helma

• 05 Juni 2013 - 20:20

Ruud En Agnes:

Wat een mooie reis en prachtige foto,s

• 06 Juni 2013 - 14:02

Joop & Adrie:

Hallo vakantiegangers,

Jullie hebben het er maar druk mee, we krijgen echt een goeie indruk vooral in combinatie met de foto's.
    Mooi en interessant allemaal.
    De Algarve zijn wij ook geweest, hebben we wat gelopen langs die kustlijn, prachtig.
    Heel apart als je langs al die rotsen moet lopen, de warmte is hier meestal goed uit te houden vanwege het lekkere windje langs de kust.

Groetjes en veel plezier !

• 06 Juni 2013 - 19:55

Guus En Tineke:

Hallo zus en zwager.

Het ziet er allemaal weer prachtig uit .
    Ik hoop voor jullie dat jullie geen klapkuiten hebben van al dat lopen.
    Het weer is ook prachtig in Portugal, Hier bij ons is het weer ook aan de betere hand.

Geniet er maar lekker van

Groetjes Guus en Tineke.

• 07 Juni 2013 - 07:11

Andre:

Hallo luitjes,

Nou je hoeft niet te vragen of jullie genieten, want dat is wel te lezen en te zien.
    Voor ons het weer een land voor op het "te-bezoeken-landen-lijstje".
    Blijf lekker genieten, schrijven en fotograferen, dan doen wij dat hier met jullie mee.

Greetz from Pape-city.

• 10 Juni 2013 - 14:41

Jezusje:

Lieve Mibo,

Wat zit ik heerlijk mee te genieten ! Mooi he het uitzicht over palmela. Vind het leuk dat jullie daar nu ook zijn geweest,

Lieve groet.

Jezusje XXX