Spoken
Door: Mibo
Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia
30 Mei 2013 | Portugal, Luso
Hallo volgers,
Allereerst hartstikke bedankt voor al jullie leuke reacties, vinden wij altijd super om te krijgen, is voor ons een teken dat de verslagen met plezier gelezen worden.
Dus daarom nu de volgende : zijn gisteren vanuit ons adembenemende plekje met regen vertrokken en het heeft ook de hele dag door geregend. De portugezen zeggen dat het hier een slechte zomer gaat worden, laten we hopen dat ze ongelijk hebben.
Maar wij hebben er natuurlijk toch een leuke dag van gemaakt, hebben eerst het plaatsje Viseu bezocht en zijn daarna naar Aveiro gereden, dit is een plaatsje met kanalen en ze noemen het hier klein Venetië, het is grappig maar het kan natuurlijk niet tippen aan het echte Venetië.
Net buiten deze plaats ligt Costa Nova met zijn oude vissershuizen.
Bij deze plaats wordt via een stelsel van kanalen het zeewater naar ondiepe bekkens geleid, waar het verdampt en er een dikke korst zout over blijft. We hebben onze zoutvaatjes even heerlijk gevuld !!!!
Onze eindbestemming was Luso, Hetty het is helaas geen Mealhada geworden dat was helemaal vol geboekt, maar hadden een kamer in een oud herenhuis uit 1880 geboekt. De landlord kwam ons omdat het regende met een plu tegemoet, erg aardig, we hebben een vreselijk grote kamer met open haard en balkon, er worden 6 kamers verhuurd en de rest van het huis is donker en koud, ik zelf zag dus gelijk spoken.
Zelfs toen ik vanacht een keer wakker werd, dacht ik een spook te horen, maar toen ik naast me keek was het Bob die snurkte !!!!!!
Vandaag was het weer lekker zonnig en hebben een schitterende tocht door de bergen gemaakt naar het bergdorpje Manteigas en zaten op 2000 meter hoogte, in de winter wordt die weg afgesloten vanwege de sneeuw. Daarna de mooie stad Coimbra bezocht met zijn smalle winkelstraatjes en gezellige terrasjes, hebben met Nederlanders een lekker wijntje gedronken, die hadden we ontmoet in onze vorige verblijfplaats en zonder dat we het van elkaar weten komen we hen iedere keer tegen, en hebben nu een wijntje met hun gedronken.
Morgen gaan we naar de ridderburcht van de Tempeliers, maar daar komen we in het volgende verslag op terug.
Voor nu is het weer even genoeg.
Bedankt weer voor het lezen en tot de volgende keer.
Groetjes Bob en Mia
31 Mei 2013 - 20:57
Marlies En Ton:
Nou, op de foto's is anders niet veel te merken van regen... pittoreske veelkleurige huizen, daar wordt je vrolijk van.
En van de wijn natuurlijk ook.
De Portugezen blijken dus ook aardig en voorkomend te zijn, dat maakt het net even leuker.
Geniet er van, wij kijken uit naar jullie verdere avonturen. -
31 Mei 2013 - 22:45
Claudia:
Hallo Bob en Mia,
Zo te lezen en te zien zijn jullie weer een prachtige reis aan het maken, ik geniet elke keer weer van jullie verslagen en vooral van de foto's. Ook fijn te lezen dat jullie niet vergeten op zijn tijd een wijntje te nuttigen!!!! Nog veel plezier gewenst,
Groetjes, Claud -
01 Juni 2013 - 09:03
Corrie En Wim:
... en als jullie in albufeira komen doe ze dan de groeten van ons.
genieten maar !