Van veel regen naar volop ZON !!! - Reisverslag uit Vila Nova de Gaia, Portugal van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu Van veel regen naar volop ZON !!! - Reisverslag uit Vila Nova de Gaia, Portugal van Bob en Mia Lagendijk - WaarBenJij.nu

Van veel regen naar volop ZON !!!

Door: Mibo

Blijf op de hoogte en volg Bob en Mia

25 Mei 2013 | Portugal, Vila Nova de Gaia

Hallo trouwe volgers,

Het heeft even geduurd, sommige onder ons werden al ongerust, maar don't worry alles gaat goed, en hier is dan ons eerste verslag !!!!

De eerste 2 dagen hebben we ontzettend veel in de regen gereden.
Via het Franse Poitiers zijn we in het Spaanse Burgos aangekomen.
Het was daar erg fris, en eigenlijk de volgende dag toen wij bij Braganca Portugal binnen reden kwam eindelijk de zon door en werd het aangenamer.

Onze eerste overnachting in Portugal was in het kleine plaatsje Chaves en wel in een oud fort, erg leuk en mooi gerenoveerd.

Gisteren hebben wij eerst een bezoek gebracht aan Bom Jesus do Monte wat betekend: Goede Jezus van de berg, in het jaar 1373 is boven op de heuvel het eerste kapelletje gebouwd en later is dat uitgebreid met een grotere kapel en 600 treden naar beneden, met op verschillende hoogtes diverse kapelletjes, bedevaartgangers legden deze 600 treden biddend naar boven op hun knieën af als boetedoening, je moet er niet aan denken, wij hebben de 600 treden naar boven afgelegd met de oudste tadradbaan van Portugal en zijn na het bezichtigen van de kapel de 600 treden lopend naar BENEDEN afgedaald, werkelijk prachtig !!!

Onze tweede overnachting in Portugal was op een oude boerderij uit het jaar 1400 waar we een huisje gehuurd hadden en Bob was er als de kippen ( haan zie foto ) bij.
Vanmorgen werden we verrast door 2 dames met een mand die in ons huisje het ontbijt kwamen klaar maken, de een was aan het koken terwijl de andere de tafel gezellig dekte, alles vers van de boerderij !!!

Vandaag zijn we via de plaats Barcelos, waar we de mooie burcht bezocht hebben, langs de kust met o.a. Vila Nova do Conde, naar Vila Nova de Gaia gereden, ons hotel ligt pal aan het strand en net onder Porto.
Morgen gaan we met de bus die vlak bij het hotel stopt, een bezoek brengen aan Porto en kunnen we de auto lekker bij het hotel laten staan.
Onze hotelkamer ligt op de vierde verdieping en heeft een inpandig balkon, als het fris wordt kunnen we de schuiframen dicht doen en het uitzicht op de kust is geweldig.

Het weer is heerlijk, volop zon en niet te warm, dus we mogen als we het vergelijken met een paar dagen geleden, niet mopperen en dat doen we dan ook niet.

Dit was het voor even, we zullen voor nu maar zeggen, bedankt voor al jullie leuke reacties en tot het volgende verslag.

Groetjes Bob en Mia

P.S. foto's volgen hebben even problemen met het plaatsen ervan !!

• 25 Mei 2013 - 22:47

Astrid:

Hey Bob en Mia,
    Leuk om jullie reisverslag weer te lezen. Ga jullie weer volgen tot jullie in Nerja aangekomen zijn. En dan....aan de wijn!
    Veel plezier en tot gauw
    Xxx
    Astrid

• 26 Mei 2013 - 09:25

Bas En Helma:

Gelukkig daar zijn ze, waren al bang dat jullie het te druk hadden met genieten.

Klinkt weer allemaal geweldig kan niet wachten om de foto's erbij te zien.

Kijken weer uit naar het volgende verslag veel plezier.

Groetjes uit het "koude" nederland.

Bas en Helma

• 26 Mei 2013 - 11:32

Jacqueline:

wat hebben jullie het toch goed!! weer lekker op vakantie, jammer van het weer, maar troost je. het is hier 12 graden, koud en het ziet er naar uit dat het ook hier gaat regenen!
    veel plezier, blijf jullie weer volgen!!

• 26 Mei 2013 - 14:20

Ruud En Agnes:

Goed te horen dat alles naar behoren is gegaan. Geniet er van. Nu jullie er toch zijn stuur dan a.u.b. iets van dat mooie weer hierheen. Want het is nog steeds koud en winderig (dat laatste ligt niet aan het eten).

Groetjes

• 26 Mei 2013 - 15:00

Sharon:

Wat leuk!!! Bijna ontbijt op bed.... zo hoort dat ook als je op vakantie bent... Heb je dat voor je volgende slaapplaatsen ook gereserveerd? Je mis hier niets voor wat betreft het weer... dus geniet er lekker van...

• 26 Mei 2013 - 18:04

André:

Pfoei, gelukkig, was al bang dat we ons gingen vervelen met alleen het eerste verhaaltje.
    Goed om te lezen dat alles oké is en dat jullie nu goed weer hebben en het naar de zin hebben.
    Blijf lekker genieten én schrijven, dan kunnen wij blijven volgen en mee genieten.

Greetz form Pape-City. :-)

PS We zijn ook heel benieuwd naar de foto's.... ;-)

• 27 Mei 2013 - 09:23

Marlies En Ton:

Lijkt me weer heerlijk, lekker relaxen, uitzicht op zee, kan niet mooier.
    We zijn wel benieuwd naar de foto's, je weet 't, één plaatje zegt meer dan 1000 woorden.
    Geniet er van, we kijken uit naar de volgende etappe.
    Enne, bedankt voor het sturen van mooi weer.

• 27 Mei 2013 - 21:49

Joop En Adrie:

Wat heerlijk dat jullie die zon weer gevonden hebben ! Klinkt goed allemaal, en dan dat ontbijt verser kan het niet, dat heeft Mia maar weer goed geregeld voor je Bob.
    We zijn benieuwd naar wat jullie nog meer gaan beleven.
    Wij genieten van de mooie verhalen en we kunnen die zon bijna voelen...........Fijne vakantie verder

• 28 Mei 2013 - 21:15

Meria:

Hallo mibo, wat een verhaal alweer, leuk hoor ben zeer benieuwd naar de foto s. wij zij nl.nog nooit in de omgeving van porto geweest. Zal jullie op de voet volgen, misschien hebben wij dan ook weer zin om naar portugal te gaan. Het ga jullie goed, geniet er lekker van groetje merietje